A hét könyve

Gabrielle Zevin

Egészen eddig nem igazán született olyan könyv, amely képes volt bemutatni, hogy a videójáték-tervezés mennyire közel áll a képzőművészetekhez, miközben egy gyönyörű és megkapó romantikus történet is kibontakozik a lapokon. Egészen eddig.

Michael Chabon

Egy minden ízében modern amerikai regény, ami nagyszerűen reflektál a tengerentúli társadalmat érzékenyen érintő problémákra, miközben nyelvi leleményével és felkészültségével is lenyűgözi az olvasót.

Térey János

Szabálytalan tehetségből vált a legnagyobbak egyikévé – állítja a 2019-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Térey Jánosról Darvasi Ferenc. Ez a kötet a Téreyvel készített interjúkból válogat, amelyek mindegyikéből egyértelműen kiviláglik a költő egyedi világlátása és csillogó intellektusa.

Emily Nagoski - Amelia Nagoski

A bestsellerlistákon bérelt hellyel rendelkező Úgy, ahogy vagy című szexedukációs könyv szerzője ezúttal testvérével, a karmester, zenei koordinátor Ameliával egyesítette erejét, hogy megírják az utóbbi évek egyik legátfogóbb könyvét a kiégés mindannyiunkat érintő témájáról.

Bonnie Garmus

Elizabeth Zott előbb a tudomány, majd a média világában próbál érvényesülni, egy olyan korban, amikor még mindkettőt szinte teljes férfihegemónia jellemezte. Ereje, kitartása és merészsége azonban nem engedi, hogy az akadályok maguk alá gyűrjék.

Peer Krisztián

A kortárs magyar költészet nagy visszatérője, Peer Krisztián a 42 és a Nem a sajátod után új kötettel jelentkezik, bizonyosságokra és bizonytalanságokra mutat rá, miközben elképzelt és valós tájakon barangol.

Elle Cosimano

Finlay Donovan első kalandja olvasók százezreit bűvölte el, most pedig itt a folytatás. Egy vészesen közelítő határidő, egy csapat álcázott bérgyilkos, és egy megmentésre váró exférj – recept egy felejthetetlenül feszült, mégis humoros bűnügyi kalandhoz.