A hét könyve

Donna Freitas

Ha kilenc életünk lenne, vajon hány sorsdöntő pillanatban hoznánk más és más döntéseket? Donna Freitas drámai válaszokat ad erre a kérdésre szerelemről, a szülői felelősségről, árulásról, halálról és szabadságról szóló gondolatkísérlet-regényében.

Cserna-Szabó András

Egy kisember a nagyvilágban, ami tele van veszélyekkel és lehetőségekkel. Az ötödik század történelmi körképe alulnézetből, a Cserna-Szabó Andrásra jellemző, meghökkentő fordulatokban gazdag feszes történetvezetéssel.

Donatella Di Pietrantonio

A szerző már előző, A visszaadott lány című regényével is egészen új színt kölcsönzött az olasz nőirodalomnak különös nyelvezetével és cselekményvezetésével. A könyv nemrég megjelent folytatása gyönyörűen fűzi tovább a testvérpár történetét.

Marie Aubert

A Felnőtt emberek című nagy sikerű regény norvég szerzője ezúttal egy kötetnyi novellával jelentkezett, amelyek mindegyike a szabadulásvágy és a kötelességtudat, a vágy és a szégyen határmezsgyéjén egyensúlyoz.

Bridget Collins

A könyvkötő című nemzetközi sikerkönyv szerzőjének magával ragadó, sodró lendületű új regénye, ami egy misztikummal és intrikákkal átszőtt titkos társaság berkeibe vezeti be olvasóját. A könyv egyedi hangulatú világából néhány oldal után nincs menekvés.

Zadie Smith

Hogyan képesek asszimilálódni a többségi társadalomba azok, akik sosem látott hazájukból hagyományok miriádját hozták magukkal? A másodgenerációs bevándorlók mindennapi küzdelmeiről szól Zadie Smith mára a kortárs brit irodalom egyik alapművének számító regénye.

Fábián Janka

Hogyan maradhatunk emberek akkor is, ha épp egy természeti katasztrófával nézünk szembe? Fábián Janka új regénye a nagy pesti árvíz történetét meséli el előző könyve, a Cholera-napló főszereplőjének szemszögéből.

Elle Cosimano

Hogyan lesz egy magánéleti kihívásaival és a határidőkkel küszködő írónőből egy csapásra bérgyilkos? Vajon melyik a nehezebb: megírni egy jó bűnügyi regényt vagy kikecmeregni egy nagyon is valós bűnügyből? Elle Cosimano szellemes és fordulatos regényéből kiderül.