A hét könyve

Bernardine Evaristo

Tizenkét brit nő, akik nagyon különböző életet élnek, mégis ezernyi láthatatlan szálon kötődnek egymáshoz. A 2019-es Booker-díj nyertese azokat a történeteket meséli el, amiket az utcán mellettünk elhaladó arcok takarnak.

Lengyel Balázs - Mészöly Miklós - Nemes Nagy Ágnes - Polcz Alaine

100 éve született Nemes Nagy Ágnes. Centenáriumának állít gyönyörű emléket ez a kötet, ami a szerző férjével, Lengyel Balázzsal, valamint Polcz Alaine-nel és Mészöly Miklóssal folytatott levelezését gyűjti össze.

Richard Osman

A dél-angliai nyugdíjasotthonból újabb féktelen hajsza indul, amikor A csütörtöki nyomozóklub 80 felé közelítő főhőseit egy újabb ügy felderítésével bízzák meg. Lopott gyémántok, maffiakapcsolatok, valamint rengeteg izgalom és nevetés Richard Osman új könyvében.

Carlos Ruiz Zafón

Minden idők egyik legsikeresebb spanyol íróját tavaly veszítettük el, művei azonban örök helyet biztosítanak neki a világirodalom halhatatlanjai között. A Köd-trilógia befejező része méltó lezárása az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb hangulatú történetfolyamának.

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino legutóbbi filmje nagy port kavart az Egyesült Államokban, a Hollywood egyik fénykorát beárnyékoló Manson-család ellentmondásos ábrázolása miatt. A film könyves folytatásában Tarantino most továbbmeséli történetét.

Miranda Cowley Heller

Egy varázslatos hangulatú nyaraló, aminek idilli környezete első pillantásra nem is sejteti, hogy lakóinak életét milyen terhek feszítik. A múlt sebei azonban egy szenvedélyekkel teli éjszaka után feltárulnak, és a hazugságok fátyla fesleni kezd.

Ali Smith

A családi összejövetelekben mindig ott rejtőzik a régi sebek felfakadásának veszélye, különösen, ha napjaink közéleti viszonyai az otthon falai közé is befészkelik magukat. A skót Nobel-várományos Évszak-sorozatának második része végre magyarul is megjelent!

Douglas Stuart

Egy, a magyar olvasók számára kevéssé ismert világ, a 80-as évek, a Thatcher-korszak Glasgowja elevenedik meg a szemünk előtt 2020 Booker-díjas regényében. A külvárosi munkásosztály kilátástalansága egy gyermek ártatlan tekintetén keresztül.