A hét könyve

Meg Mason

Az ausztrál szerzőnő legutóbbi könyve tornádóként söpört végig az angolszász irodalmi világon, és 2021-ben nyugati könyvkritikusok tucatjai nevezték az év könyvének. Most pedig végre magyarul is olvashatjuk.

Tina Bremer-Olszewski

Mindannyian átesünk rajta életünk során, ennyire átfogó és érzékeny segítőkönyv azonban eddig mégsem született a témában. Egy hiánypótló kötet a szerelmi bánatról és a fájdalommal való megküzdés módszereiről.

Richard Powers

Az Égig érő történet című Pulitzer-díjas regény szerzőjének új könyve egyszerre képes feltenni az emberiség egészét érintő, jövőbe mutató kérdéseket, és közben bemutatni egy nagyon is bensőséges apa-fiú kapcsolatot.

Grecsó Krisztián

Felnövünk-e valaha, vagy a gyerekkorunkat cipeljük tovább egész életünkben? Grecsó Krisztián új novelláiban a tőle megszokott érzékenységgel tesz fel mindannyiunkra érvényes kérdéseket a családi mintákról, a gyerekkorról, a szülővé válásról és a boldogságról.

Bárány Bence - Élő Csenge Enikő

A kortárs magyar költészet legjobbjait – Tóth Krisztinától Nádasdy Ádámon át Simon Mártonig – felvonultató antológia mindannnyiunkról szól, azokról a mindennapi örömforrásokról és tragédiákról, amelyektől egyikünk sem függetlenítheti magát 2023 Magyarországán.

Philip K. Dick - Ray Nelson

A harmadik világháború borzalmaiból ocsúdó emberiségnek ezúttal a Földön kívülről érkező fenyegetéssel kell szembenéznie. A 20. századi sci-fi-irodalom megkerülhetetlen szerzőjének sötét tónusú regénye 55 évvel eredeti megjelenése után is képes húsbavágó kérdéseket feltenni a társadalomról, amiben élünk.