A hét könyve

Jonathan Safran Foer

A könyv, amit mára a kortárs amerikai irodalom ikonikus könyvévé olvastak a tengerentúlon, és ami talán a legösszetettebben és legplasztikusabban volt képes megragadni a szeptember 11-ei terrortámadás nemzeti traumáját.

Guillaume Musso

Guillaume Musso nem lassít! Legújabb thrillerében egy dúsgazdag pszichiáternek a saját kárán kell megtanulnia, hogy a múltja elől senki sem menekülhet. Még az sem, aki szó nélkül, egy zsúfolt New York-i utcán fordított neki hátat.

Rachel Cusk

A kanadai-brit írónő pontot tesz a Körvonal-trilógia végére. A sorozat befejező részében ismét Faye sajátos szemszögéből nézhetjük-hallgathatjuk végig találkozásait ismerősökkel és ismeretlenekkel, akikben egy kicsit mind magunkra ismerhetünk.

Moskát Anita

A kortárs magyar sci-fi-irodalom egyik legizgalmasabb fiatal szerzője a 2020-ban Zsoldos Péter-díjjal is kitüntetett Moskát Anita. A szerző új novelláskötetében a tőle megszokott fantáziával építi fel világait, és tölti meg őket életteli karakterekkel.

Maksai Kinga

A pszichológiai thrillerek hazai rajongói legtöbbször arra kényszerültek, hogy külföldi szerzők könyveivel csitítsák borzongásvágyukat, egészen mostanáig. A korábban inkább gyerekkönyveiről ismert Maksai Kinga ebben a műfajban is maradandót alkotott.

Genevieve Gornichec

Ki ez a különleges lány, aki még a gonosz tréfák és a csínytevés istene, Loki szívét is képes rabul ejteni? A tűz sebzette, kitaszított boszorkány lassan visszanyeri erejét, és szembeszáll saját jövőjével.

Walter Tevis

A vezércsel szerzőjének eredetileg 1963-ban megjelent regénye, amiben egy földönkívüli magát embernek álcázva keresi bolygónkon annak a módját, hogy miként mentse meg saját civilizációját. És közben összeköti sorsát az egész emberiséggel is.