A hét könyve

Kepes András

A Libri irodalmi díjas szerző új könyvében arra a kérdésre keresi a választ, hogy lehet-e boldog egy intelligens ember a mai furcsa és folyton változó világban. Évtizedek tapasztalataiból táplálkozó gondolatai magukkal ragadják és nem eresztik az olvasót, és szinte biztos, hogy a könyv végére érve mindannyian egy kicsit okosabbak és egy kicsit boldogabbak leszünk.

Závada Pál

Helytörténet, szépirodalom és fotóalbum egyben. A Jadviga párnája és a Hajó a ködben szerzője egy különleges kirándulásra hívja olvasóját, aminek során együtt fedezhetik fel Budaörs legféltettebb titkait. Házak, szőlők és borpincék mesélnek, történeteik pedig hidat vernek múlt és jelen közé.

Billy Collins

A könyv szerzője mindig a földön jár és a lába elé néz, ezért képes észrevenni azokat az apró csodákat és magukkal ragadó történeteket is, amik mellett mások szó nélkül mennek el. Best of-válogatás Amerika legnépszerűbb költőjének műveiből.

Halász Rita

Vannak kapcsolatok, amikből megmenekülni olyan, mint az első mély levegővétel hosszú évek fuldoklása után. De vajon képesek vagyunk a felszínen maradni, vagy előbb-utóbb visszaránt a mélység?

Pax

Bódi Attila

Isten él, itt jár köztünk, és nagyon szeret papírsárkányokat eregetni. De vajon mi, halandók, akarunk és tudunk-e bármit kezdeni a megváltás ígéretével? A Lázadni veletek akartam szerzőjének merész, új regénye.

Csáth Géza

Egyedülálló kordokumentum, és bepillantás a 20. századi magyar irodalom legpezsgőbb időszakának színfalai mögé. Csáth Géza teljes levelezése egy kötetben, amelyből megismerhetjük a szerző számos művének keletkezéstörténetét, de oldalain felbukkan Kosztolányi Dezső, Ady Endre, sőt, még Puccini is.

Térey János

A tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Térey János utolsó munkája volt ez a befejezetlen memoár, ami a szülővárosához, Debrecenhez kötődő emlékeit idézi fel. Generációjának egyik legjobb költője szeptember 14-én lett volna 50 éves.

Szederkényi Olga

Mitől lesz sikeres egy szerző? Hogyan kerül be egy irodalmi mű a kánonba, és miért kerül ki onnan? Mi az oka Shakespeare vagy Agatha Christie népszerűségének, és annak, hogy múlt század sztárszerzőinek némelyikéről ma már alig hallunk? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ ez az izgalmas irodalomtörténeti kalandozás.