A hét könyve

Szűcs Péter

A könyv egy tiszamelléki községtől Észak-Afrikán és a Közel-Keleten át egészen Indiáig sodor minket, a történetfolyam minden kanyarja egy különleges család történetének fordulópontjait jelzi.

Agatha Christie

A krimi királynőjének hősei a hőség ellenére sem pihennek, nekünk azonban segítenek a kikapcsolódásban. Az Agatha Christie legjobb nyári történeteit tartalmazó kötet kiválóan érzi magát kerti nyugágyakban, jeges limonádék közelében és strandtörölközők alatt.

Margaret Atwood

Mit kell feladnunk magunkból, hogy emberek maradhassunk egy embertelen világban? Margaret Atwood, a politikai disztópia műfajának élő legendája erre a kérdésre keresi a választ 2015-ös regényében, ami végre a magyar olvasókhoz is megérkezett.

Marilynne Robinson

Egy testvérpárt, Ruth-t és Lucille-t a felnőtté válás egyébként sem könnyű útján éri a gyász villámcsapása. Innentől kezdve különc nagynénjük gondoskodik róluk, ami mindhármukat soha nem várt kihívásokkal állítja szembe.

Marie Aubert

Negyvenévesen rádöbbenni, hogy elég volt a szingli életformából, nem könnyű. Főleg akkor, ha a saját családunk mintha szándékosan nehezítené meg a dolgunkat. Marie Aubert sziporkázóan vicces és sodró lendületű regénye ezt a lehetetlennek tűnő élethelyzetet boncolgatja.

Kate Murphy

Hogyan tudunk valódi figyelemmel fordulni embertársaink és a világ felé az agyunkat ostromló médiazajban? A New York Times újságírójának hiánypótló könyve 2020 egyik szenzációja volt az Egyesült Államokban, hiszen egy mindannyiunk életét érintő probléma gyökereit és megoldási lehetőségeit feszegeti.

Simon Balázs

A 90-es évek magyar irodalmi életének egyik legellentmondásosabb alakja tragikusan fiatalon, 34 évesen halt meg. A művészetében és magánéletében is kérlelhetetlenül önazonos szerző fájdalmasan korán derékba tört életművét a Jelenkor Kiadó összegezte.

Rényi Ádám

A valóságot néhány oldalban a feje tetejére állítani, és közben pillanatok alatt meggyőzni az olvasót, hogy szemrebbenés nélkül kövesse a történet leghihetetlenebb fordulatait is – a legjobb novellák ismérvei. Rényi Ádám új kötetében harmincszor képes ezt elérni.