A hét könyve

Bányainé Nagy Judit - Fancsikai Eszter - Tapasztó Orsi

Három nővér, egy esküvő és rengeteg bonyodalom. A Nem akarok beleszólni Instagram-oldal alkotói bizonyítják, hogy nemcsak rövid videós sztorijaikkal, hanem írásban, több száz oldalon át is sziporkázóan viccesek.

Max Porter

A bánat egy tollas állat szerzőjének új könyve az angol kisvárosi élet és a társadalmi különbségek bemutatását ötvözi az angolszász mítoszvilág megidézésével. A mágikus gondolkodás és a kortárs realizmus nagyszerű találkozása.

Kőhalmi Zoltán

Kőhalmi Zoltán első regénye a skandináv krimi műfaját állította a feje tetejére, most pedig a sci-fi van soron. Egy lebomlásra váró macimézes flakon évszázadokon átívelő kalandjai.

Rubin Eszter

Amikor a szorongással és traumákkal teli gyerekkor után Hangának végre lenne esélye kihasítania egy saját darabot az univerzumból, a múltja elemi erővel próbálja visszarántani az árnyékok közé. Fényt csakis ő gyújthat a sötétségben.

V. E. Schwab

Addie LaRue örökké fog élni, anélkül, hogy bárki, akivel találkozik, emlékezne rá. De mit jelent az élet valódi emberi kapcsolatok nélkül? Egy ördögi alku évszázadokon átívelő, felejthetetlen története.

Marilyn Yalom - Irvin D. Yalom

Keveseknek adatik meg, hogy évtizedeken át tartó házasságuk a kölcsönös megértésen és elfogadáson alapuljon. Irvin D. Yalom, a neves pszichiáter és felesége, Marilyn, a feminista történész kapcsolata ilyen volt. Közös könyvük, amelyet az asszony rákdiagnózisa után kezdtek írni, az élethosszig tartó szeretet és a búcsú időszakának megkapó krónikája.

Sally Rooney

Baráti beszélgetések című könyvével Sally Rooney 26 éves korában olyan hirtelen tört be az európai irodalmi életbe, hogy sokan biztosra vették: egyszeri bravúrról van csupán szó. Most pedig harmadik könyve tör a szépirodalmi sikerlisták élére.

Babiczky Tibor

Babiczky Tibor az antikvitás díszleteit idézi meg, hogy közöttük meséljen nekünk érzékelésről és érzékiségről, hogy oszlopsorok között, tümpanonok alatt fedezhessünk fel valami újat a saját világunkból.