A hét könyve

Ann Patchett

Lara három lánya visszatér a Michigan északi részén található családi birtokra. A nő mesél nekik a múltjáról, egy Peter Duke nevű színészről, akikhez anno romantikus szálak fűzték, és arról a Tom Lake elnevezésű társulatról is, amelyben mindketten játszottak. A lányok a múltidézés alatt végiggondolják saját életüket és anyjukhoz fűződő viszonyukat is…

David Von Drehle

Charlie White nem hétköznapi ember. Életének több mint száz éve alatt rengeteg tartalmas élményben volt része; beutazta egész Amerikát, szvingelt a jazzkorszakban, dolgozott mentősként a nagy gazdasági világválság idején, de utazott az Amazonason Peru elnökének díszvendégeként is. Izgalmas története csak arra vár, hogy közelebbről megismerjük!

Paul Auster

A hetvenhét éves korában elhunyt szerző legutolsó regényének központi alakja Sy Baumgartner író, nyugdíj előtt álló filozófiaprofesszor, aki a visszaemlékezés segítségével a múlt rétegein keresztül próbálja megérteni az élet olykor banális, olykor sorsformáló, tragikus pillanatait. A mű bámulatos remeklése az asszociatív együttérzések leírásának.

Turi Márton (szerk.)

A tv képernyőről egyenesen a nagy közönség könyvespolcára költözhet az első, hivatalos Csengetett Mylord?-könyv! Kulisszatitkok a sorozat forgatásáról; forgatókönyvvázlat egy tervezett folytatáshoz; interjúk a méltán legendás szinkronért felelős színészekkel. A további izgalmas érdekességeket pedig nyugodtan hazavihetik a vérbeli rajongók!

Steigervald Krisztián

Minden generációnak megvan a maga történelmi múltja, kulturális lábnyoma, technológiai csatornája. Vajon miképpen viszonyulnak egymáshoz ezen generációk tagjai, és hogyan érthetnék meg egymást a jobb együttműködés érdekében? Steigervald Krisztián nagy sikerű könyve többek között erre az égető kérdésre is keresi a választ!

Gabriel García Márquez

Marquez új, eddig sosem publikált kisregényében öt rövid történet szól egy Ana Magdalena nevű asszonyról, aki minden augusztusban elutazik édesanyja sírjához. A nő ugyan boldog házasságban él, de a szigetre látogatva minden évben egyetlen éjszaka erejéig más emberré válik. Idegen férfiak karjában keresi a nyugalmat, az életörömöt, a szabadságot!

Lev Danyilkin

Átfogó életrajzi könyv arról az emberről, aki elsőként jutott fel a világűrbe. Lev Danyilkin könyve Gagarin életének és utóéletének legteljesebb krónikája, amely hiteles forrásokat felhasználva, a még életben levő kollégákat, barátokat, szemtanúkat alaposan kikérdezve jár utána az orosz űrhajóssal kapcsolatos izgalmas kérdéseknek.

Laurie Lico Albanese

A regény a 19.század nyüzsgő Amerikájába kalauzolja az olvasókat. Isobel Gamble lelkét súlyos, generációkra visszanyúló titok nyomja. Egy új élet reményében férjével Salembe költözik. Megérkezésük után nem sokkal a nő magára marad a városban, ekkor találkozik a fiatal Nathaniel Hawthorne-nal. A férfi lelkét is beárnyékolja családjának sötét múltja…