Ács Tibor

logisztikai igazgató

Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?

Az iskolai kötelezők közül több is, például Voltaire: Candide

Mi volt az a könyv, ami eddig a legnagyobb hatással volt rád?

Szeretem az életrajzi könyveket, sokat lehet belőlük tanulni, és tanulságosak az emberi sorsok.

Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?

Kis mértékben, kedvet csinálhat hozzá.

Bruce Springsteen – Amerikában születtem

Zseniális könyv. Döbbenetesen intim és testközeli olvasmány, ami annyira jól és izgalmasan van megírva, hogy az olvasó nem kívülállóként, hanem szinte Springsteen barátjaként fejezi be a könyvet. Az előadó beengedi olvasóját saját vívódásai közé, lelki életébe, a depresszió ellen folytatott küzdelmébe, sőt, saját útjának megtalálása közben a kor hírességeinek életébe is bepillantást enged, elmeséli, hogyan ismerte meg, majd fogadta őt barátai közé Frank Sinatra, milyen fenomenális volt együtt készülni és fellépni Mick Jaggerrel vagy épp Paul McCartney-val. Hihetetlen az az alázat amivel Springsteen az életét éli, és az a mély indíttatás, amivel dalainak mondanivalóját összeállítja. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az általa éveken át írt önéletrajzról is, bár én elfogult vagyok Springsteen irányába, életem első lemeze ugyanis tőle származik, és évtizedek óta nem tudom megunni. Azt hiszem, ezt a könyvet is újraolvasom nemsokára.

További könyvajánlók

A jó anya

Amikor a kezembe került ez a könyv, a címe fogott meg igazán. Mi, anyák, nap mint

Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

A szerzőpáros történelmünk egy szörnyű időszakáról írt egy könnyed és fantasztikus regényt. A könyv teljes kikapcsolódást

Ivan Gyenyiszovics egy napja

Szolzsenyicin kisregénye a realista próza egyik késői remeke. A világos, egyenes mondatok egymás tökéletes illesztékeiként sorakoznak.

Szakértőink ajánlói

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.