Nemzetközi Trend rovatunkban a New York Times sikerlistájáról válogatjuk össze a legnépszerűbb külföldi könyveket, amelyeket akár a legközelebbi Libri Könyvesboltban is beszerezhet eredeti nyelven. A tavasz a megújulás időszaka, itt az ideje új szerzőket megismerni, régi kedvencek legfrissebb újdonságait felfedezni, vagy éppen új szokásokat kialakítani – márciusi összeállításunkban ehhez nyújtunk segítséget. SOÓS VERONIKA CIKKE

Jessica Knoll: Luckiest Girl Alive

A huszonnyolc éves TifAni FaNellit mindenki a szerencse lányának tartja: egy nívós New Yorki-i magazin újságírója, nem mellesleg hamarosan hozzámegy jóképű és előkelő vőlegényéhez. A csillogó felszín alatt azonban egy lelkileg sérült, traumatizált lány rejtőzik. Ani a Bradley középiskola diákjaként csoportos szexuális erőszak áldozata és egy iskolai lövöldözés szemtanúja volt. Az ártatlan Ani helyébe az erős TifAni lépett. De vajon képes lesz megküzdeni a démonaival, amikor az iskolai vérengzésről filmet forgató dokumentumfilmes arra kéri, hogy tépje fel régi sebeit? Jessica Knoll lebilincselő pszichológiai thrillere a trauma hosszútávú hatásaival foglalkozik. Noha a szerző sokáig nem ismerte el, hogy regénye önéletrajzi ihletésű, később egy feminista portálon publikált írásában bevallotta, hogy a történet saját élményein alapul.

Ali Hazelwood: Bride

Ali Hazelwood olvasók ezreinek szívébe lopta be magát a STEM világában játszódó regényeivel.  Az író ezúttal letért a járt útról, és egy misztikus-romantikus történettel jelentkezett. Főhőse, Misery a Vámpír Tanács vezetőjének egyetlen lányaként nem kerülheti el, hogy bábuként használják a politikában. Az ő feladata, hogy békét teremtsen a vámpírok és halálos ellenségeik, a vérfarkasok között: apja utasítására az alfahím Lowe Moreland menyasszonya lesz. Miserynek jó oka van arra, hogy beleegyezzen az érdekházasságba, de a kettejük között kibontakozó vonzalom túlmutat minden józan megfontoláson.

A képen Ali Hazelwood Bride című könyve.

James Clear: Atomic Habits

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy életünk megváltoztatásához radikális lépéseket kell tennünk. Pedig a valódi változás apró döntéseink – legyen az napi két fekvőtámasz vagy az öt perccel korábbi ébredés – halmazati hatásában rejlik. James Clear könyve átfogó, gyakorlati útmutató ahhoz, hogy miként alakíthatunk ki új szokásokat, és hogyan nyújthatunk minden nap „1 százalékkal jobb” teljesítményt. A szerző konkrét technikák bemutatásával, a legfrissebb pszichológiai és idegtudományos kutatási eredmények alapján magyarázza el, miként lehetünk produktívabbak és motiváltabbak a hétköznapokban.

A képen James Clear Atomic Habits című könyve.

E. Lockhart: We Were Liars

E. Lockhart nagy sikerű young adult-regénye Cady történetét meséli el, aki a jómódú New England-i Sinclair család tagja. A címbeli „hazudósok”, Cady, Johnny, Mirren és Gat gyerekkoruk óta ismerik egymást, nyaraikat Sinclairék magánszigetén töltik. Amikor azonban a tizenötödik nyáron Cady különös balesetet szenved, minden megváltozik. Ahogy a lány megpróbálja összeállítani széttöredezett emlékezetének kirakósdarabjait, nemcsak önmaga megértéséhez, de családja titkaihoz is egyre közelebb kerül.

A képen E. Lockhart We Were Liars című könyve.

Még több cikk a témában: