Zsoldi Gabriella

junior marketingmenedzser

Szoktál eredeti nyelven olvasni?

Igen. Gyakorlásnak is kiváló és a magyar fordításra sem kell várni, ami sok esetben elhúzódik egy-egy sorozat folytatásánál.

Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?

Mielőtt elkezdek olvasni, mindig megnézem, hogy milyen terjedelmű az a könyv, amihez épp hozzákezdek, de a történet végébe sose olvasok bele.

Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?

Persze, a kedvenceimet többször újraolvasom. A Harry Potter sorozatot minden évben előveszem és újra végigolvasom.

Nevermoor 1. – Morrigan Crow négy próbája

Mielőtt olvastam volna a könyvet nagyon sok pozitív véleményt hallottam róla, sőt, rengeteg kritikában az új Harry Potterként aposztrofálták. Mint hard core HP-fan kíváncsivá tettek, vajon tényleg annyira jó-e ez a könyv, mint Rowling regényei? A Nevermoor egy igazán vidám, rengeteg szerethető karakterrel teli regény, pedig a fülszöveg nem pont ezt a hangulatot sugallja. Adott egy 11 éves kislány, aki az emberek szerint minden baj hozója. Morrigan elátkozott gyermek, amiért Napszálltakor született. A történet akkor kezdődik igazán, amikor főhősünket egy rejtélyes vörös hajú férfi becsempészi Nevermoorba, és annak érdekében, hogy a városban maradhasson, ki kell állnia 4 próbát. A regény története izgalmas és feszült helyzetekkel teli, olyannyira, hogy nem is akartam félbehagyni az olvasást. A Nevermoor bővelkedik titkokban, váratlan fordulatokban és humoros párbeszédekben, a főszereplők pedig egy olyan hotelben élnek, ahol a csillár maga változtatja meg az alakját, és ahol a házvezető egy óriás beszélő macskarizma. Kellhet ennél több egy jó fantasy-hoz?

További könyvajánlók

A Négyszögletű Kerek Erdő

Hosszabb, 10-15 perces meséket kerestem elalvás előtti képzelethez, amihez Mikkamakka, Vacskamati és Nagy Zoárd történetei tökéletesek.

Dot Hutchison – Pillangók kertje

Nagyon színvonalas és a maga nemében szörnyen valóságos regény. Adott egy Kert, benne Pillangólányokkal és hátralévő

Amit a szél susog

A jelen kérdéseire gyakran emlékeim képkockáiban keresem a válaszokat. Ezzel nem vagyok egyedül, sőt, Sándor Iván

A varázslók

Ti, akik most a középsuli fele után, még mindig nem tudjátok, hogy mit kezdjetek majd magatokkal,

Szakértőink ajánlói

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.