• Amerikai író, a horror, a thriller és a science fiction műfajának mestere. Több mint 300 millió eladott könyvével minden idők egyik legsikeresebb szerzőjének számít.
  • Cujo című 1981-es regényének megírására egyáltalán nem emlékszik. Kezdeti sikerei után olyan súlyos alkoholizmussal küzdött, hogy több, a ’80-as években írt könyvéről is csak homályos emlékei vannak. Családja nyomására orvosi segítséget kért, és sikerült legyőznie függőségét.
  • Triszkaidekafóbiában szenved, vagyis retteg a 13-as számtól. Soha nem hagyja abba az írást, ha kézirata aktuális oldalszáma osztható 13-mal, házának hátsó lépcsősorán – ami 13 fokos – pedig mindig kettesével veszi a fokokat. Emellett a repüléstől is betegesen fél.
  • 1977-ben megjelent Rage („Harag”) című regényének újbóli kiadását megtiltotta, szándékosan hagyja feledésbe merülni a könyvet, mert több Amerikában történt iskolai lövöldözés elkövetője is kedvelt olvasmányai közt említette. A történet főszereplője egy kamasz fiú, aki miután lelőtte két tanárát, túszul ejti középiskolai osztálytársait.