Keresztesi József előző, fergeteges gyerekverskötete, a Mit eszik a micsoda arra a megfigyelésre épült, hogy a gyerekeket két dolog érdekli igazán: az állatok és az evés. Így aztán a versek zöme arról szólt, hogy állatok esznek, megtudhattuk belőle többek közt, hogy a piros zsiráf kedvence a zsiros piláf, és hogy szereti a vapiti a döner kebabot.

Forrás: varga.kittili, Instagram

A szerző ezúttal elhagyta az állatokat, és kizárólag süteményekről írt a gyerekeknek egy nagyszabású hőseposzt, amiben marcona Vadalmatorta és rettegett haragú Zaboskeksz, na meg Csücsök, a bátor kiflivég vív élet-halál harcot a Vérpudinggal, hogy megmentsék a szépséges királykisasszonyt, Csokisminyont. Az új művet is ugyanaz a csodálatos abszurd humor és kifogyhatatlan költői lelemény jellemzi, mint az előzőt, és épp csak annyira van „összepuskinozva”, hogy a vájtfülűbb felnőtt olvasók se unatkozzanak. Igazi gyerekirodalmi ínyencség, a legjobbfajta karácsonyi csemege.

A legjobb könyvek egy helyen – Fedezd fel az elmúlt évek díjnyertes köteteit a www.libri.hu/dijnyertes irodalom oldalon keresztül!