A sorvezető

Sándor Gabriella

marketingigazgató

Miért ezt a témát választottad?

Egy kislány édesanyjaként nagyon sok gyerekkönyv megfordul a kezeim közt. Mindig örülök neki, ha találok valami újat, izgalmasat, ami nemcsak a lányomat köti le, de én is élvezettel mesélem neki.

Mi alapján választasz könyvet?

Fontos a személyes ajánlás, a borító és a téma is.

Mesék a felnőtté válásról

Hét éves a lányom, hét éve minden este mesélek. Hiszek benne, hogy a mesék segítik a gyerekeket abban, hogy ha valami rossz történik velük, azt csak egy múló állapotnak tekintsék, hiszen ők is hősök, és a hétfejű sárkányt minden mesében legyőzi a jó. De nekünk, felnőtteknek ki mesél? Sikeresen átmentünk a próbákon? Kézben tartjuk a saját életünket? Felelősséget tudunk vállalni önmagunkért és másokért? A világ mesekincstárában a felnőtté válás a leggyakoribb téma. Mára eltűntek a beavatási szertartások, a rítusok, amelyek a fiatalokat segítették a legnehezebb határ átlépésében, a felnőtté válásban. Boldizsár Ildikó meseválogatása bemutatja, hogy a világ minden táján hasonló nehézségeket élnek meg a fiatalok, kedvesen és szórakoztatóan mesél a felnőtté válás problémáiról: az útnak indulásról, a szülőkről való leválásról, a közösségek megtalálásáról, az intimitásról, az elköteleződésről. Ajánlom minden férfinak és nőnek, felnőttként, gyerekszívvel.

További könyvajánlók

A férjem

Az apró novellák főszereplői hétköznapi házaspárok gyerekkel, házzal, kutyával, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Az én világom

A Terminator becenévre hallgató, a szlovákiai Zsolnán született kerékpáros legenda röviden fogalmazva, tömören meséli el életét,

És a hegyek visszhangozzák

Mitévők legyünk, ha mindennapjainkat rajtunk kívül álló történések alakítják, vagy éppen állítják a feje tetejére? A

Szakértőink ajánlói

A magunk országa

Rég olvastam elmélyülten Esterházyt. Volt idő, hogy sokat: Tizenhét hattyúk, Hahn-Hahn, Egy nő meg A szív

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!




A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.