Juhász Fruzsina

marketing asszisztens

Mi alapján választasz könyvet? (Szerző, téma, valaki ajánlotta, illusztrációk, stb.)

Általában a borító az, ami azonnal megvesz magának egy könyv esetében. Mellette pedig nagyon sokszor hallgatok barátok ajánlására is, illetve megvannak a kedvenc kiadóim, akik esetében tudom, hogy valószínűleg nem fogok csalódni.

Miért szeretsz olvasni?

Janne Teller szerint semminek nincs értelme, viszont én úgy vélem a könyvekben értelmes és válaszokat találhatunk a világ kérdéseire, és akár saját magunkat is megismerhetjük egy kicsit jobban, amikor egy-egy szereplőhöz hasonlítjuk, vagy éppen a helyébe képzeljük magunkat. Olvasás közben kiszakadhatok a mindennapok problémáiból, és elutazhatok bárhová, ahová csak szeretnék.

Puha kötésű, vagy kemény fedeles? Miért?

Kemény fedeles, sokkal kevésbé sérül, viszont megvan a hátránya is.

Királyok veszte

A Királyok veszte egy komplex, több nézőpontú, jól felépített fantasy. Számomra már maga az alapötlet is tetszett, hiszen kapunk egy könyvet a könyvön belül: Thurvishar D’Lorus az uralkodó tájékoztatására megírja könyv formátumban, hogy mi is vezetett a főváros felégetéséhez. Annak érdekében, hogy pontos képet és tájékoztatást kapjunk a történtekről, minden apró, lényegtelennek tűnő dologról beszámol a könyvben. Ráadásul rögtön két szálon indulunk el az elején, így megtudjuk, hogy leég a főváros, és a főszereplőnk, Kihrin egy börtöncellában találja magát.
A történet világának felépítése, a szereplők és a mellékszereplők is jól kidolgozottak.
Érdekes és lényeges információkat hintett el az írónő a quuri birodalom működéséről, történelméről, a benne élő varázslatos és gonosz lényekről. A fantasy rajongók biztosan nem fognak unatkozni a kötet olvasása közben.

További könyvajánlók

A Legkisebb Jégkorszak

Térey nagyszabású művében a történet mögött hihetetlen tudásanyag rejlik. A szerzőt a történelmi múlton kívül erősen

A Négyszögletű Kerek Erdő

Hosszabb, 10-15 perces meséket kerestem elalvás előtti képzelethez, amihez Mikkamakka, Vacskamati és Nagy Zoárd történetei tökéletesek.

Törésteszt

Szabó T. Annát eddig kedvenc költőim között tartottam számon, ezért nagy várakozással vettem kézbe első novelláskötetét.

Szakértőink ajánlói

Munkatársaink ajánlói

Familiárisok

A 21. Század Kiadó KULT sorozatának legújabb kötete nemcsak a szemet kápráztatja el

Királyok veszte

A Királyok veszte egy komplex, több nézőpontú, jól felépített fantasy. Számomra már maga

Trending in the World

Our picks for September

Whether it’s fiction, politics, history, or science, Libri is keeping a keen eye on what’s trending in the world. Based on the well-renowned best