• Belga regény- és novellaíró, a szórakoztató világirodalom egyik legtermékenyebb szerzője, aki 220 regényt írt saját nevén, további 200-at pedig különböző álneveken. Csak 1928-ban 44 regényt jelentetett meg. Leghíresebb karaktere a francia detektív, Jules Maigret, aki a szerző 75 regényében és 28 novellájában szerepel.
  • Simenon sebességére jellemző az az anekdota, amely szerint egyszer Alfred Hitchcock kereste telefonon a szerzőt, majd amikor megtudta, hogy Simenon nem tud a készülékhez jönni, mert épp egy regényen dolgozik, a rendező csak ennyit válaszolt: „Semmi gond, tartom, amíg befejezi.”
  • Nemcsak az íróasztal mellett, hanem a hálószobában is fáradhatatlan volt. Saját magáról azt állította, hogy több mint 10 000 nővel volt kapcsolata életében, bár a szerző második felesége Simenon szeretőinek számát jóval alacsonyabbra, körülbelül 1200-ra becsülte.
  • Édesanyja meglehetősen babonás volt. George Simenon születése péntekre és 13-ára esett, de anyja tartott a balszerencsésnek tűnő dátumtól, ezért a szerzőt egy nappal korábbra, 12-ére anyakönyvezték.