• Amerikai származású, de élete nagy részében Angliában tevékenykedő Nobel-díjas költő, kritikus és könyvkiadó. Legismertebb verse az angolszász modernizmus egyik mérföldkövének számító The Waste Land (1922), ami magyarul három különböző fordításban is megjelent Puszta ország, Átokföldje és A kopár föld címeken.
  • Soha nem volt főállású író, meggyőződése volt, hogy amíg az írás csak a hobbija marad kenyérkereső főállása mellett, addig nincs rákényszerítve, hogy sokat írjon és kedvére csiszolhatja rövidebb műveit.
  • A Faber and Faber kiadó igazgatójaként T. S. Eliot egyike volt azoknak, akik 1944-ben visszautasították George Orwell Állatfarm című kisregényének publikálását. Eliot döntésének hátterében – a többi kiadóhoz hasonlóan – valószínűleg az állt, hogy nem akart egy, a nyugati hatalmak katonai szövetségesét, a Szovjetuniót kritizáló könyvet kiadni.
  • A komor, pesszimista költeményeiről ismert Eliot 1939-ben kiadott egy könnyed hangvételű, macskákról szóló verseskönyvet, amit valószínűleg a keresztfiának írt.