2022. június elején mutatták be a Plácido Domingo és a magyarok című könyvet, ami a világhírű operaénekes hazánkhoz fűződő kapcsolatát tárja az olvasók elé.

A limitált példányszámú, magyar-angol nyelvű kötet közel 600 fotóval, több mint 400 oldalon keresztül tárja az olvasók elé, hogy Plácido Domingo pályafutása során hol és mikor találkozott magyarokkal, ők hogyan befolyásolták pályafutását, de a kötetből kiderül az is, hogy a spanyol világsztár mit gondol Magyarországról és az ország kultúrájáról

A Három Tenor tagjaként világhírűvé vált spanyol operaénekes pályafutása során rendszeresen dolgozott együtt olyan magyar művészekkel, mint Solti György vagy Marton Éva. Magyar kapcsolatai mellett a Plácido Domingo nagy tisztelője a magyar komolyzene képviselőinek, így örömmel népszerűsíti Erkel Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán vagy Lehár Ferenc zenéjét.

A kötet szerzője, aki egyben a Plácido Domingo Classics fesztivál társalapítója, Magonyi Andreas Zsolt a kötet kapcsán kiemelte: „Plácido Domingo nemcsak feledhetetlen estéket szerez a közönségnek, de a közreműködésével bemutatott rendezvényeink Magyarország jó hírét is öregbítik a nagyvilágban. Plácido Domingóval az elmúlt években határainkon túl többek között Washingtonban, Párizsban, Los Angelesben szerveztünk Magyarország kulturális értékeire fókuszáló eseményeket.”

A Plácido Domingo és a magyarok című kötet elérhető a Libri nagyobb üzleteiben és webshopjában, valamint a Bookline oldalán.

Kiemelt kép: Marton Éva és Placido Domingo a Metropolitan Opera színpadán.