A sorvezető

„A diafilmezés egy szertartás” – Bíró Ferenccel beszélgettünk a magyar diafilm történetéről

A Magyar Diafilmgyártó idén ünnepli alapításának 70-ik évfordulóját. A jubileum apropóján megemlékeztünk a hazai diafilm készítés korszakokon átívelő, tartalmas időszakáról, illetve a reneszánszát élő műfaj sajátosságairól is. A képi illusztrációk mesés világa, valamint a szalagos formátum olvasást segítő, népszerűsítő funkciója nem véletlenül állta ki az idő próbáját. Ám mégis felmerül a kérdés, hogy vajon miért vált divatossá újra hazánkban a diafilmgyártás, és vajon miben tudja felvenni a versenyt a „diázás” a többi digitális eszközzel szemben? A műfaj hazai őrangyalával, Bíró Ferenc diafilm szakértővel beszélgettünk az idei év első Sorköz adásában.

További videók

Állati gonosz – Új regényéről kérdeztük John Scalzit

A 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként látogatott el hozzánk, könyveit minden sci-fi rajongó ismeri és elismeri, Hugo-díjas szerző, és nem különben az Amerikai Science-Fiction és Fantasy Írók Szövetségének elnöke. Nem más, mint John Scalzi volt a Sorköz 12.részének vendége.

Libri Trend

Podcast

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.