A sorvezető

Nagy zenészek, nagy szerelmek – Bősze Ádám mesélt nekünk a zenetörténet hálószobatitkairól

A zeneirodalom legintimebb történetei? Zeneszerzők arcpirító hálószobatitkai? Vágyódás és féltékenység? Bősze Ádám új kötetében az örök érvényű műveket jegyző, híres komponistákról úgy emlékezik meg, hogy azoknak életét a végtelenül emberi felől mutatja be az olvasók számára. A Nagy zenészek, nagy szerelmek lapjain keresztül száraz műelemzések helyett szerelemittas, lelki vívódásokkal találkozhatunk, hiszen az érzelmek legalább olyan komolyak tudnak lenni, mint egy-egy klasszikus zenemű. Vajon megváltozhat a véleményünk a korszakos zsenikről, ha ismerjük magánéleti, ügyes-bajos dolgaikat? Erről, és kötetének további izgalmas témáiról is kérdeztük vendégünket, Bősze Ádámot a Sorköz 13.részében.

Még több cikk a témában:

További videók

Állati gonosz – Új regényéről kérdeztük John Scalzit

A 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként látogatott el hozzánk, könyveit minden sci-fi rajongó ismeri és elismeri, Hugo-díjas szerző, és nem különben az Amerikai Science-Fiction és Fantasy Írók Szövetségének elnöke. Nem más, mint John Scalzi volt a Sorköz 12.részének vendége.

A vonzás ereje – A z-generáció új hangja: Kollár Betti

A kreatív blogolásokból is születhetnek olyan megkapó történetek, amelyek idővel egy egész regénnyé vagy teljes regénysorozattá állhatnak össze. Kollár Betti irodalmi pályafutása ékes bizonyítéka annak, hogy a mindenre kiterjedő fantáziának és kamaszos témáknak nem csak az online térben van kijelölt helyük, hanem a könyvespolcokon is.

Libri Trend

Podcast

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.