A sorvezető

Horváthné Kopányi Eszter

boltvezető

Ezek érdeklik: „mindenevő” vagyok Miért?

Valamikor régen volt egy könyvesbolt, a bejárati ajtótól jobbra és balra két kicsi kirakata volt, amelyeken át benézve késő ősztől a tavasz végéig kristálytisztán látszott a kerek vaskályha körül megolvadt levegő, így nem volt kérdés, hogy a hidegről bemenjen-e az ember átmelegedni és nézelődni kicsit. Ha szerencséje volt a betérőnek, találkozhatott Mobyval, a hátsó kertszomszéd erdélyi kopójával, a kályha őrzőjével. Rendkívül barátságos eb volt, kedvelte a könyvesbolt meghitt hangulatát, az ott dolgozókat és mindenkit, akinek egy-két kedves szava volt hozzá. Úgy emlékszem ezekben az években szerettem meg a könyvesbolt világát, ami az azóta eltelt három évtizedben fantasztikusan megváltozott, ám néhány tekintetben, az idő vasfoga ellenére is örökzöld maradt. Itt vannak még az olvasó vásárlók, a szakmát szerető kollégák és az illatos, színes, érdekes, különleges, lenyűgöző és csodálatos könyvek.

Süsü, a sárkány

Süsü gyerekkorom óta a kedvenc sárkányom, annak ellenére, hogy azóta rengeteg sárkány született a könyvek és a filmek világában is. A dobogó tetején mégis ő áll, immár 41 éve. Süsünél is „három a magyar igazság és egy a ráadás”. 1.: a külcsín 2.: a belbecs 3.: az egyetlen fej Ráadás: amikor énekel!

További könyvajánlók

A varázslat

Érdekel a téma. A sorozat többi része is érdekes.

Suttree

A Suttree-t olvasni olyan, mint egy végtelenítve zakatoló Tom Waits lemez mellett átaludni az éjszakát. Álomszerű

Szakértőink ajánlói

A múlt emlék vagy valóság

Ha azt kérdeznéd tőlem, miről szól Háy János új könyve, egy szóval válaszolnék: az időről. Háy János idejébe lehet beköltözni ezzel a naplóval.

Elszámolás és építkezés

Elisabeth Åsbrink, a magyar gyökerekkel rendelkező svéd írónő 2011-ben robbant be a köztudatba

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!




A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.