Zsoldi Kata

boltvezető helyettes

Mi alapján választasz könyvet

Ha egy szerzőtől már olvastam korábban és tetszett, akkor figyelni szoktam mikor lesz új megjelenése. De egy-egy szép borítóval is meg lehet venni. Volt már, hogy vásárlóval ajánlottunk egymásnak könyvet.

Miért szeretsz olvasni?

Abszolút a kikapcsolódás miatt. Szeretek úgy belefeledkezni egy történetbe, hogy már csak azt veszem észre, hogy eltelt egy nap olvasás közben.

Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?

Egy jól sikerült borítóval meg lehet fogni, de ha a fülszöveg nem kelti fel az érdeklődésemet, akkor nem olvasom el.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Az őszi természet olyan, mintha egy fantáziavilágba csöppentünk volna. A színek, a formák, az évszak hangulata teljesen rabul ejt. Talán emiatt is szeretek ilyenkor fantasy témájú könyveket olvasni, mivel általuk egy egészen más világba kerülök. Ehhez az érzéshez a legjobban passzolt a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei. Már másodszorra olvastam a könyvet, de ismét a rabja lettem. Két valóság keveredik benne, az „igazi”, és ahol olyan gyerekek élnek, akiknek különleges képességeik vannak. A szereplők a maguk furcsa módján mind igazán szerethető karakterek, a cselekmény pedig nagyon izgalmas, fordulatos, végig leköti a figyelmet. Az egész történetnek van egy sajátságos hangulata, amit a benne lévő fényképekkel is erősít a szerző. Minden szempontból remek választás egy borongós, esős, őszi napra. Már nagyon várom, hogy belefoghassak a történet folytatásába is.

További könyvajánlók

A Négyszögletű Kerek Erdő

Hosszabb, 10-15 perces meséket kerestem elalvás előtti képzelethez, amihez Mikkamakka, Vacskamati és Nagy Zoárd történetei tökéletesek.

A szabadság felszámolása

Provokatív, szókimondó könyv; Snyder kitámasztja lankadó szemhéjunk, és láthatjuk, hogy jutottunk a mostanában virágzó áldemokratikus rendszerekig

A versengés paradoxonjai

Magán hordja a jó ismeretterjesztő könyvek két legfontosabb ismérvét: informatív és szórakoztató. Az örökké fennálló rivalizálásból

A Farm

A Farm című könyv egy remekül megírt történet, melyben nehéz emberi sorsokat ismerhetünk meg. A középpontban

Szakértőink ajánlói

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.