Zsoldi Gabriella

junior marketingmenedzser

Szoktál eredeti nyelven olvasni?

Igen. Gyakorlásnak is kiváló és a magyar fordításra sem kell várni, ami sok esetben elhúzódik egy-egy sorozat folytatásánál.

Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?

Mielőtt elkezdek olvasni, mindig megnézem, hogy milyen terjedelmű az a könyv, amihez épp hozzákezdek, de a történet végébe sose olvasok bele.

Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?

Persze, a kedvenceimet többször újraolvasom. A Harry Potter sorozatot minden évben előveszem és újra végigolvasom.

Csillagtalan Tenger

Ha feltennék nekem azt a nehéz – és feltehetően megválaszolhatatlan – kérdést, hogy melyik lenne az a kitalált világ, amelyikbe szívesen csöppennék bele, hogy ott töltsem hátralevő napjaimat, valószínűleg nem tudnék a kedvenceim között dönteni. Ami viszont biztos, hogy az Erin Morgenstern által megálmodott univerzum a befutók között lenne! Pedig a Csillagtalan Tenger az első pár fejezet után teljesen összezavart. Olvashattunk pincebörtönben raboskodó kalózról, aki szerelmének mesél történeteket a rácsok mögül, titkos szertartásról, amin az emberek önként mondanak le a beszédkészségükről, hogy megőrizhessék a történeteket, és egy jósnő fiáról, aki talál egy falra festett ajtót, aminek ha lenyomná a kilincsét, a Csillagtalan Tenger partján találná magát. Ilyen felvezetés után a történet mégis 2015-ben veszi kezdetét Zachary Ezra Rawlinssal, a médiatudomány szakos egyetemistával. Az izgalmas kezdés után csalódásként éltem meg, hogy hirtelen visszatértünk a való világba, de szerencsére főhősünk életét hamar nem várt fordulatok mozdítják ki a megszokott rutinból, amikor is egy nála lévő könyv miatt felkelti egy titkos társaság figyelmét. A cselekményről nehéz röviden írni, hisz egyrészről Zachary kalandjait követjük nyomon, másrészről viszont különböző mesék választják el a fejezeteket. Izgalmas volt olvasás közben azt találgatni, hogy ezeknek a rövid meséknek és egy-egy meseszereplőnek milyen szerep jut a végkifejletben. Számomra óriási pozitívum volt a történet-a-történetben típusú világfelépítés, ahogy közeledtünk az utolsó oldalakhoz egyre több szál és szereplő keresztezte egymás útját, ezzel is alakítva Zachary sorsát. A fülszövegben a „könyvrajongókhoz írt szerelmeslevélként” aposztrofálják a regényt, ami szerintem tökéletes megfogalmazás, minden fantasyrajongónak el kell olvasnia a Csillagtalan Tengert!

További könyvajánlók

A versengés paradoxonjai

Magán hordja a jó ismeretterjesztő könyvek két legfontosabb ismérvét: informatív és szórakoztató. Az örökké fennálló rivalizálásból

Hosszú számolás

Egy kedves törzsvásárlónk rendelte elő ezt a könyvet és hát kedvet kaptam hozzá, ugyanis hasonló az

Outlander

Az Outlander egy időtálló sorozat számomra a szórakoztató irodalomban. Ötvözi a romantikát és a történelmi regények

Remélem, örülsz

Szeretem azokat a könyveket, amelyek mesélnek, amelyek úgy mesélnek, mint egy hömpölygő, magában megannyi titkot hordozó

Szakértőink ajánlói

Dolce far niente

Mi lehet annál nagyszerűbb, mint feküdni a tóparton – és a tó alatt

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.