Jávor Zsófia

PR menedzser

Miért szeretsz olvasni?

Létszükséglet, a túlélés záloga, az egyik legszebb dolog az életben.

Hagyományos könyv vagy e-könyv? Miért?

Egyelőre a könyv papírszaga jobban megfog, de ha egy kedvencet csak e-könyvben tudok elolvasni, akkor nem fogok habozni, hogy megvegyem.

Puha kötésű, vagy kemény fedeles? Miért?

Sokszor észre sem veszem, hogy az adott könyv, amit olvasok, az puha, vagy kemény fedeles, sokkal inkább érdekel a sztori, a történet, a szerző.

Bejárónők kézikönyve

Rongyosra olvastam ezt a könyvet. Vannak azok a művek, amik azonnal a tieid lesznek és viszed magaddal őket mindenhova. És én vittem Lucia Berlin novelláit magammal, táskába gyűrve, kézbe, ahogy csak tudtam. Mindegy volt, hogy aznap tudom-e olvasni vagy nem. Nélküle lenni nem volt jó, vele lenni jó volt. Olyan őszinte, hogy azonnal barátod lesz, az első sorától kezdve. Szóljon a novella kislányról, drogos, börtönbe zárt bűnözőről, szépségkirálynőről, takarítónőről, alkoholista anyáról, idős, szerelmes asszonyról. Mindegyik szereplő ő volt, Lucia, az írónő, és Lucia a barátom lett. Minden ballépése, visszataszítósága, hibája ellenére. Mert okos és szép és húsbavágóan őszinte. Úgy írja le és mutatja be a körülötte lévő világot, egyszerű és keresetlen szavaival, hogy ott vagyunk azonnal. Vele és a világában. A nagypapa fogorvosi rendelőjében, a víz alatt búvárkodva, az elvonón, az apácáknál, a mosodában. Nyomasztó ez a világ. Le kellett tennem sokszor és levegőért kapkodni. De nem volt kérdés, hogy akkor is hurcolom magammal, mert nem akartam nélküle lenni.

További könyvajánlók

A köd hercege

A könyvet végigkísérő varázslatosság, sejtelmesség nagyon izgalmas volt, minden sorát faltam. Érdekelt a szereplők előélete, a

Cameron Post rossz nevelése

Cameron, a szigorú keresztény neveltetésben részesült fiatal lány története komoly napirendi pont a mai világban. Ki

Szakértőink ajánlói

Hét mocskos nap

Elkezdtem olvasni, és rögtön az elején azt kérdeztem magamtól – néhány oldallal a

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

Trending in the World

Our picks for September

Whether it’s fiction, politics, history, or science, Libri is keeping a keen eye on what’s trending in the world. Based on the well-renowned best

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.