Mihályi Dávid

PR asszisztens

Mi volt életed első olvasmánya?

Az első olvasmányomra nem emlékszem, de az első emlékem, ami az olvasáshoz kapcsolódik, az Petőfi Sándor János vitéz című könyve. Ebből sokat olvasott fel nagyapám kiskoromban, ennek az emléke nagyon megmaradt.

Hagyományos könyv vagy e-könyv? Miért?

Kizárólag a hagyományos. Szeretem lapozgatni, forgatni és beleírni. Egyébként is, hogyan tudnék dedikáltatni egy e-könyvet?

Rajta hagyod a kezed nyomát a könyvön (belefirkálsz, véletlenül leöntöd, leeszed, egyéb barbárság)?

Szeretek bennük jegyzetelni, jelölni a fontos részeket, azokat a mondatokat, amelyek megmozgatnak. Egy időben ezt nagyon elleneztem, de aztán egyszer nem találtam egy idézetet. Azóta se találom.

Amit a szél susog

A jelen kérdéseire gyakran emlékeim képkockáiban keresem a válaszokat. Ezzel nem vagyok egyedül, sőt, Sándor Iván egészen egyedülálló módszerrel próbálja megválaszolni a XX-XXI. század legnehezebb kérdéseit. A kilencvenéves szerző egészként vizsgálja a térben és időben távoli eseményeket, így egyik pillanatról a másikra párizsi kávézókból Zugló eldugott utcáira kerülünk. Többek között ezeken a helyeken kutatjuk az élet és a művészet különös kapcsolatát, egymásra való hatását. Mindeközben a történet rávilágít arra, hogy bár sokszor felismerjük a múlt hibáit, azokat újra és újra képesek vagyunk elkövetni. Így az idő rohamos múlása egy örökké tartó szélmalomharcba kényszerít minket.

További könyvajánlók

Rakétaemberek

A múlt század egyik legnagyobb mérnöki teljesítménye volt az Apollo-8 Holdkerülése – irdatlan kockázatos lépés volt

Az eltemetett óriás

Szépirodalom fantasy-rajongóknak, és fordítva. A tavalyi év irodalmi Nobel-díjasa utolsó regényében egy olyan korba és vidékre

Törésteszt

Szabó T. Annát eddig kedvenc költőim között tartottam számon, ezért nagy várakozással vettem kézbe első novelláskötetét.

Szakértőink ajánlói

Útmutató egy betegséghez

Rögtön a könyv előszavában erős, súlyos és nagyon találó felütéssel indít Szentesi Éva, de aki ismeri az írót, a rákedukáció leghangosabb hazai képviselőjét ezen talán meg sem lepődik.

Munkatársaink ajánlói

Familiárisok

A 21. Század Kiadó KULT sorozatának legújabb kötete nemcsak a szemet kápráztatja el

Királyok veszte

A Királyok veszte egy komplex, több nézőpontú, jól felépített fantasy. Számomra már maga

Trending in the World

Our picks for September

Whether it’s fiction, politics, history, or science, Libri is keeping a keen eye on what’s trending in the world. Based on the well-renowned best