Sándor Gabriella

marketingigazgató

Miért ezt a témát választottad?

Egy kislány édesanyjaként nagyon sok gyerekkönyv megfordul a kezeim közt. Mindig örülök neki, ha találok valami újat, izgalmasat, ami nemcsak a lányomat köti le, de én is élvezettel mesélem neki.

Mi alapján választasz könyvet?

Fontos a személyes ajánlás, a borító és a téma is.

Swing time

Zadie Smith könyve a zenéről, az identitásról, de legfőképpen a táncról szól. Egy barátság története, ami Nyugat-Londonban kezdődik és Gambiában folytatódik. A táncon keresztül megismerjük két eltérő tehetségű, de azonos érdeklődésű lány életútját. A regény szembeállítja a nyugati, jóléti társadalmat a harmadik világgal, megmutatja, hogy mi történik akkor, ha nem a saját, hanem mások életét éljük, merre terelnek a gyökereink és hogyan befolyásolják életutunkat kötődéseink. Zadie Smith önéletrajzi ihletésű könyve azért is fogott meg, mert az én korosztályom, ugyanazokon a zenéken és táncokon nőttünk fel, illetve Nyugat-Afrikában a barátaim példáján keresztül én is megtapasztaltam, hogy milyen érzés az, amikor nem vagy elég fehér vagy fekete, ahhoz hogy valahova igazán befogadjanak.

További könyvajánlók

A hableány és Mrs. Hancock

Már a megjelenése előtt nagyon vártam a könyvet, egyszerűen imádtam a borítóját. És szerencsére a történetben

Aranyhaj

Klasszikus Aranyahaj történet, de a Disney változattól eltérő, rövidebb formában. Megmutatja, hogy egy mese többféleképpen is

A férjem

Az apró novellák főszereplői hétköznapi házaspárok gyerekkel, házzal, kutyával, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Ivan Gyenyiszovics egy napja

Szolzsenyicin kisregénye a realista próza egyik késői remeke. A világos, egyenes mondatok egymás tökéletes illesztékeiként sorakoznak.

Szakértőink ajánlói

A siker megérthető

Mindenki vágyik a sikerre és a környezete elismerésére mind a munkájában, mind a

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.