A sorvezető

Tömör Annamária

marketingmenedzser

Van-e olyan könyv, amit kifejezetten a borítója miatt olvastál el?

Igen, Hal Edward Runkel: Ordításmentes gyereknevelés című könyvét

Hány könyvet olvasol el egy évben?

Nem szoktam számolni. Gyakran újraolvasom a kedvenceimet.

Mi volt az a könyv, ami eddig a legnagyobb hatással volt rád?

Életem nagy fordulópontja kapcsán Az első 12 hónap című babagondozási mindentudó.

Tiszta öröm – A rendteremtés művészete

Sorsfordító találkozás volt ez a könyv! Rendezett, felesleges kacatok nélküli környezetbe jó hazaérkezni és élni akár egyedül, de gyerekekkel körülvéve mindenképpen. Dolgozó, nagycsaládos édesanyaként mindennapi kihívást jelentett számomra az otthoni környezetünkben a rend fenntartása, ami okán sajnos a feszültségmentes hétköznapok elérhetetlen távolságba kerültek.
Teljesen véletlenül találkoztam a japán életmódtanácsadó és rendteremtő guru, Marie Kondo Tiszta öröm című könyvével, amit azóta is nagy becsben tartok a polcon. A könyvben található KonMari program lépéseit végig követve más szemmel tudtam a feleslegesen felhalmozott tárgyainkra nézni, azoktól megszabadulni és a még szükségeseket átlátható, egyszerű rendszer szerint tárolni, hajtogatni.
A kötet egyszerre életmód- és lelki tanácsadó; segít a rendteremtés nehéz helyzetein átlendülni, amikor olyan tárgytól kell megválnunk, amelyhez érzelmileg kötődünk, de már nincs rá szükségünk. Jóleső lendületet kaphatunk, ha a feleslegessé vált használati tárgyainkat eladományozzuk, így másoknál azok újra hasznossá válnak. Ahogy a kötet tanácsait követve haladunk előre az olvasással, úgy rendeződik, tisztul életterünk és vele együtt lelkünk is. Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, de akik gyereket nevelnek, számukra kötelező olvasmány.

További könyvajánlók

Nagyi meséi

Ez az első mesekönyv, amiből egymás után több mesét is kér a lányom. Korábban is próbálkoztunk

Mennyből a húsvét

Hamisítatlan Fable! Nem telíti a lelket, hagyja, hogy szabadon szárnyaljon és gyöngyöző kacajokat hallasson. Mellékhatások: –

Frakk és a foci

Sok év után újra felfedezem, és együtt nevetünk a lányommal a mókás kalandokon. A fejezetek esti

Szakértőink ajánlói

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.