Bogár Roland

eladó

Van-e olyan könyv, amit kifejezetten a borítója miatt olvastál el?

Nem igazán. De olyan volt, hogy egy könyvet nem vettem meg a borítója miatt, inkább vártam, hogy ráakadjak egy másik kiadásra.

Hány könyvet olvasol el egy évben?

Attól tartok még nem eleget.

Mi volt az a könyv, ami eddig a legnagyobb hatással volt rád?

Talán Orwell 1984 című kötete. Félelmetes az az atmoszféra, amit alkotott.

Klímaváltozás – Pánik és tagadás között

Ha klímaváltozásról, globális felmelegedésről van szó, általában két szélsőséges nézet üti fel a fejét. A globális felmelegedést tagadó klímaszkeptikus és a másnap már katasztrófát vizionáló, fatalista narratíva. Mindkettő a modern média hozadéka. A politika is hamar meglátta a kérdéskör tömegmozgósító erejét, és ma már a nagypolitika szerves részét képezi. A lényeg, hogy minél sarkosabb, egyszerűbb és határozottabb tényként legyen az emberek elé tárva. Holott tényekről nagyon óvatosan lehet csak beszélni, már ami a jövő éghajlatát illeti, hiszen ötven éve még jégkorszakról szólt a fáma. A könyv ezzel az eljárással akar szembe menni, és a fokozott kedélyeket csillapítani. A szerző laikusok számára szedi össze mindazt, amit jelen állás szerint a tudomány tud a klímáról és változásáról. Elfogadott és vitatott elméleteket is megismertet, igyekszik a szakkifejezéseket megmagyarázni, a témaköröket kellően, de még érthetően mélyíteni, illetve végigmegy a médiumok által sulykolt állításokon, és reálissá pofozza őket.

További könyvajánlók

Ivan Gyenyiszovics egy napja

Szolzsenyicin kisregénye a realista próza egyik késői remeke. A világos, egyenes mondatok egymás tökéletes illesztékeiként sorakoznak.

Az úr hangja

Úgy korrekt, ha rögtön az elején leszögezem: aki sodró lendületű, izgalmas fordulatokban bővelkedő cselekményt vár, bizony

Egy csésze kávé Koppenhágában

Egy regény a hygge-ről! Nincs is jobb a tavaszi fáradtság kipihenésére, mint egy csésze kávé Koppenhágában.

Malala

Malala történetét nem csupán a fiataloknak érdemes elolvasni, hanem mindenkinek, aki egy tizenéves szemszögéből szeretne belepillantani

Szakértőink ajánlói

John Williams: Stoner

Bevallom őszintén, hogy mostanáig nem hallottam John Williams íróról (1922-1994), de mint kiderült,

Erőszakmentes kommunikáció

Az erőszakmentes kommunikáció számomra egyfajta kontrollt jelent, lehetőséget arra, hogy ha „felmegy a

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.