A sorvezető

Bogár Roland

eladó

Van-e olyan könyv, amit kifejezetten a borítója miatt olvastál el?

Nem igazán. De olyan volt, hogy egy könyvet nem vettem meg a borítója miatt, inkább vártam, hogy ráakadjak egy másik kiadásra.

Hány könyvet olvasol el egy évben?

Attól tartok még nem eleget.

Mi volt az a könyv, ami eddig a legnagyobb hatással volt rád?

Talán Orwell 1984 című kötete. Félelmetes az az atmoszféra, amit alkotott.

Klímaváltozás – Pánik és tagadás között

Ha klímaváltozásról, globális felmelegedésről van szó, általában két szélsőséges nézet üti fel a fejét. A globális felmelegedést tagadó klímaszkeptikus és a másnap már katasztrófát vizionáló, fatalista narratíva. Mindkettő a modern média hozadéka. A politika is hamar meglátta a kérdéskör tömegmozgósító erejét, és ma már a nagypolitika szerves részét képezi. A lényeg, hogy minél sarkosabb, egyszerűbb és határozottabb tényként legyen az emberek elé tárva. Holott tényekről nagyon óvatosan lehet csak beszélni, már ami a jövő éghajlatát illeti, hiszen ötven éve még jégkorszakról szólt a fáma. A könyv ezzel az eljárással akar szembe menni, és a fokozott kedélyeket csillapítani. A szerző laikusok számára szedi össze mindazt, amit jelen állás szerint a tudomány tud a klímáról és változásáról. Elfogadott és vitatott elméleteket is megismertet, igyekszik a szakkifejezéseket megmagyarázni, a témaköröket kellően, de még érthetően mélyíteni, illetve végigmegy a médiumok által sulykolt állításokon, és reálissá pofozza őket.

További könyvajánlók

Ivan Gyenyiszovics egy napja

Szolzsenyicin kisregénye a realista próza egyik késői remeke. A világos, egyenes mondatok egymás tökéletes illesztékeiként sorakoznak.

Csodálatos fiú

David Sheff őszintén és kendőzetlenül mesél fia ádáz harcáról a legkeményebb drogok ellen. Reményvesztettség, harag, hit

Mit tettél Oliver?

Érdekes, csavaros kis thriller! Már az első oldal elolvasása után beszippant a történet. Több szemszögből ismerhetjük

Az ellopott futár

Rejtőtől azt kapja az olvasó, amit vár: csavaros történet, elképesztő miliőt, hiteles jassznyelvet. (Ez utóbbi egyébként

Szakértőink ajánlói

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.