Zsoldi Gabriella

junior marketingmenedzser

Szoktál eredeti nyelven olvasni?

Igen. Gyakorlásnak is kiváló és a magyar fordításra sem kell várni, ami sok esetben elhúzódik egy-egy sorozat folytatásánál.

Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?

Mielőtt elkezdek olvasni, mindig megnézem, hogy milyen terjedelmű az a könyv, amihez épp hozzákezdek, de a történet végébe sose olvasok bele.

Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?

Persze, a kedvenceimet többször újraolvasom. A Harry Potter sorozatot minden évben előveszem és újra végigolvasom.

Csillagtalan Tenger

Ha feltennék nekem azt a nehéz – és feltehetően megválaszolhatatlan – kérdést, hogy melyik lenne az a kitalált világ, amelyikbe szívesen csöppennék bele, hogy ott töltsem hátralevő napjaimat, valószínűleg nem tudnék a kedvenceim között dönteni. Ami viszont biztos, hogy az Erin Morgenstern által megálmodott univerzum a befutók között lenne! Pedig a Csillagtalan Tenger az első pár fejezet után teljesen összezavart. Olvashattunk pincebörtönben raboskodó kalózról, aki szerelmének mesél történeteket a rácsok mögül, titkos szertartásról, amin az emberek önként mondanak le a beszédkészségükről, hogy megőrizhessék a történeteket, és egy jósnő fiáról, aki talál egy falra festett ajtót, aminek ha lenyomná a kilincsét, a Csillagtalan Tenger partján találná magát. Ilyen felvezetés után a történet mégis 2015-ben veszi kezdetét Zachary Ezra Rawlinssal, a médiatudomány szakos egyetemistával. Az izgalmas kezdés után csalódásként éltem meg, hogy hirtelen visszatértünk a való világba, de szerencsére főhősünk életét hamar nem várt fordulatok mozdítják ki a megszokott rutinból, amikor is egy nála lévő könyv miatt felkelti egy titkos társaság figyelmét. A cselekményről nehéz röviden írni, hisz egyrészről Zachary kalandjait követjük nyomon, másrészről viszont különböző mesék választják el a fejezeteket. Izgalmas volt olvasás közben azt találgatni, hogy ezeknek a rövid meséknek és egy-egy meseszereplőnek milyen szerep jut a végkifejletben. Számomra óriási pozitívum volt a történet-a-történetben típusú világfelépítés, ahogy közeledtünk az utolsó oldalakhoz egyre több szál és szereplő keresztezte egymás útját, ezzel is alakítva Zachary sorsát. A fülszövegben a „könyvrajongókhoz írt szerelmeslevélként” aposztrofálják a regényt, ami szerintem tökéletes megfogalmazás, minden fantasyrajongónak el kell olvasnia a Csillagtalan Tengert!

További könyvajánlók

Amit a szél susog

A jelen kérdéseire gyakran emlékeim képkockáiban keresem a válaszokat. Ezzel nem vagyok egyedül, sőt, Sándor Iván

Szigetlakók

20-as éveimben többször is jártam Horvátországban, és ami nagyon tetszett a helyiekben az a vendégszeretetük, ugyanakkor

Fenyőgyanta

Nagyon érdekes és megosztó könyv. Igazából a sztori nem tipikus skandináv krimi, inkább lélektaninak mondanám, a

A Szolgálólány meséje

Szeretem a jövőben játszódó történeteket, főleg, ha komor képet festenek a társadalomról. Igyekszem beleélni magam a

Szakértőink ajánlói

A németek Bödőcs Tiborja

A kezem remeg, mert ránézek a billentyűzet kiosztásra, és a felső sorban ez van: QWERTZUI. És eszembe jut a könyv második harmadában előkerülő kérdés: Miért is ezek a betűk vannak ott?

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

Trending in the World

Our picks for March

Whether it’s fiction, politics, history, or science, Libri is keeping a keen eye on what’s trending in the world. Based on the well-renowned best

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft. adatkezelési tájékoztatóját.