Ismeretterjesztő

Gyilkos profilok – a Mindhunter és a valóság

A Gyilkos mintázatok című könyv két kemény, bűnüldözéssel teli évtizedes hiteles krónikája. A számtalan esetleírás és nyomozásismertetés mellett az is kiderül belőle, hogy munkájuk során miféle kihívásokkal kell szembesülnie a nyomozóknak.

Tovább olvasom »
A képen Peter Wohlleben Ha a fák lélegzethez jutnának című könyve.

Óda a fákhoz

A fák titkos élete című, világsikert aratott kötettel ismertté vált német természetvédő és erdész új könyvvel jelentezett. A Ha a fák lélegzethez jutnának című könyv átfogó, könnyen befogadható módon járja körbe az erdőkkel és az klímaváltozással kapcsolatos kérdéseket.

Tovább olvasom »

Egyszer egy királyfi

A brit királyi család tagjai beleszülettek abba, hogy életüket a nyilvánosság előtt, a közvélemény és a média kitüntetett figyelmének kereszttüzében élik. Nem föltétlenül a saját jószántukból és elhatározásuk szerint. Utóbbiról szól Harry herceg könyve, még ha sajátos módon teszi is ezt.

Tovább olvasom »
A képen Benkovics Júlia látható, a Magunkról című könyv szerzője.

„Manapság az emberi test háztartási gépként jelenik meg” – interjú Dr. Benkovics Júliával

Dr. Benkovics Júlia nőgyógyász, szoptatási tanácsadó, legtöbben a Magunkról című Instagram-oldalról ismerhetik, amelyet azóta több mint 38000-en követnek. Nemrég megjelent könyve a női testtel kapcsolatos tabukat járja körül. A szakemberrel munkásságáról, a 21. századi női testképről, a felvilágosításról, valamint a könyvéről beszélgettünk.

Tovább olvasom »