• A huszadik század egyik legfontosabb színpadi szerzőjeként számontartott amerikai dráma- és forgatókönyvíró. Műveinek középpontjában általában az amerikai álom árnyékában élő hétköznapi emberek küzdelmei állnak. Legismertebb darabjai az Édes fiaim (1947), Az ügynök halála (1949), a Salemi boszorkányok (1953) és a Pillantás a hídról (1955).
  • Miller gazdag családba született – gyerekkorában saját sofőrjük is volt –, az 1929-es gazdasági válság azonban tönkretette apja vállalkozását, és egyik pillanatról a másikra szegénysorba taszította őket. Millernek 14 éves korától munkába kellett állnia: volt ügyintéző egy autóalkatrész-műhelyben, énekelt a rádióban, mosogatott étteremben, dolgozott teherautó-sofőrként, sőt, még laboratóriumi egereket is gondozott.
  • Második felesége Marilyn Monroe volt, akivel öt, meglehetősen viharos évet töltöttek együtt. Kapcsolatuk a Kallódó emberek (1961) című film forgatásán futott végleg zátonyra, amelynek forgatókönyvét Miller írta, egyik főszerepét pedig Monroe játszotta. Miller visszaemlékezései szerint élete legrosszabb időszaka volt ez.
  • Harmadik házasságából született egyik gyermeke, Daniel, Down-szindrómával jött a világra. Miller intézetbe adta fiát, és nem foglalkozott vele. Csak évtizedekkel később, veje, a háromszoros Oscar-díjas színész Daniel Day-Lewis hatására vette fel a kapcsolatot fiával, és kezdte el rendszeresen látogatni őt az intézményben.