• Angol író, drámaíró, akinek karrierje több mint 70 évet ölelt fel. Első regénye 1902-ben jelent meg, és 1975-ben bekövetkezett haláláig fáradhatatlanul dolgozott. Ez idő alatt 96 regényt, 40 színdarabot és több mint 200 novellát írt.
  • Legismertebb karakterei a tíz regényben és harmincöt novellában szereplő Bertie Wooster, az ifjú angol nemes és inasa, a kiemelkedő műveltségű Jeeves. Első történetük 1915-ben jelent meg, az utolsó pedig 1974-ben, közel hat évtizeddel később. Kalandjaik a mai napig népszerűek Nagy-Britanniában.
  • A szerző 1934-ben Franciaországba költözött feleségével, itt érte a német csapatok 1940-es bevonulása is. Bár az otthonától nem messze található brit katonai bázis parancsnoka lehetővé tette neki, hogy helyet kapjon visszavonuló gépeik egyikén, ő nem akarta hátrahagyni feleségét. A német csapatok elfogták, több mint egy évet töltött börtönben.
  • Szabadulása után a BBC egyik rádióműsorában könnyed hangnemben beszélt elfogásáról és fogságáról, mert el akarta kerülni az önsajnálatot. A közönség és a hatóságok azonban félreértették szándékát – könyvei ellen bojkottot hirdettek, és a németekkel való kollaborációval gyanúsították meg. Wodehouse a vádak elől az Egyesült Államokba menekült, és egész hátralévő életét ott élte le.