• Amerikai költő. Életében mindössze néhány verse és egy levele jelent meg nyomtatásban, első kötetét négy évvel a halála után – húga közbenjárására – adták ki. Azóta a tengerentúli irodalom egyik legeredetibb hangú költőjeként tartják számon.
  • Kedvenc időtöltése a kertészkedés volt. Családi házuk környékén több száz virágot és fát ültetett, később pedig egy saját üvegházat is létrehozott, amit teljesen egyedül gondozott. A növények legkülönbözőbb fajtái számos versében is kitüntetett helyet kaptak.
  • Visszahúzódó alkat volt, barátait csak ritkán fogadta otthonában, sokkal jobban szeretett levélben kommunikálni. Szülővárosát mindössze egyszer hagyta el, hogy Bostonba utazzon. Élete utolsó másfél évtizedét a külvilágtól gyakorlatilag teljesen elzárva élte le házában. Viselkedése mögött mai szakemberek a szorongás vagy a depresszió valamilyen formáját sejtik.
  • Soha nem házasodott meg, leveleiben is csak homályos utalásokat találni bármiféle romantikus kapcsolatra. Egy bizonyos „mesterhez” intézett levelei ugyan gyengéd érzelmekről árulkodnak, de a címzett pontos kiléte a mai napig ismeretlen a kutatók számára.