• Német, zsidó származású lány, aki naplójának köszönhetően a holokauszt-irodalom egyik legismertebb alakjává vált. A holokausztot családjából egyedül apja élte túl, aki a háború után megtalálta lánya naplóját, és 1947-ben kiadatta azt.
  • Anne és családja a 30-as években, a nemzetiszocializmus németországi térnyerése elől Amszterdamba menekült. Hollandia megszállása alatt két évig bujkáltak Anne apjának egykori irodája felett, egy könyvespolc mögött rejtőző titkos lakrészben. Anne Frank naplója is holland nyelven született.
  • Az SS-tiszt, aki egy névtelen bejelentés alapján megtalálta és letartóztatta a Frank családot, a háború után az osztrák rendőrség kötelékében szolgált. A 60-as években egy könyvesboltban megvásárolta Anne naplóját, hogy megtudja, szerepel-e benne.
  • Anne Frankot 1944 novemberében nővérével együtt átszállították Auschwitzból a bergen-belseni koncentrációs táborba, ahol a kényszermunka, a hideg és az alultápláltság következtében, tífuszban haltak meg 1945 februárjában. Anne három nappal élte túl nővérét. Brit csapatok alig néhány héttel később szabadították fel a tábort.