• Magyar költő, műfordító és dramaturg, akit ötletes rímei és nyelvi fordulatai miatt rímhányó Romhányiként emlegettek. A pletykák szerint ezt a szójátékot is maga a szerző találta ki.
  • Híres volt klasszikus műveltségéről, beszélt ógörögül és latinul is. Emellett kitűnően játszott brácsán, elvégezte a Zeneakadémiát is. Dolgozott a Magyar Rádió dramaturgjaként és az Állami Hangversenyzenekar művészeti vezetőjeként. Nyelvérzéke és zenei affinitása könnyen tetten érhető írásaiban.
  • Számos animációs film és sorozat máig idézett szövegeit köszönhetjük neki. Ő írta Dargay Attila Lúdas Matyi és Nepp József Hófehér című egész estés rajzfilmjének forgatókönyvét, valamint A Mézga család, a Mekk Elek és a Dr. Bubóként elhíresült Kérem a következőt! című sorozatok szövegét. Az ő verses fordításában láthattuk A Flintstone család epizódjait.
  • Jelentősek operafordításai, többek között Rossini, Carl Orff és Johann Strauss operáinak librettóját ültette át magyarra, illetve neki köszönhetjük a Macskák című musical magyar változatát is.