A sorvezető

Baráti beszélgetések

Sally Rooney első regénye, a Baráti beszélgetések 2017-ben jelent meg, azóta pedig az egész világot meghódította. A könyv egyaránt olvasható ifjúsági regényként, fejlődésregényként, vagy a baráti és szerelmi kapcsolatok mélyére merülő szépirodalmi alkotásként is. Sally Rooney karakterein nem érezni elnagyolt vonásokat, megformáltságuk olyan aprólékos, hogy szinte lelépnek a lapokról, olvasás közben pedig gyakran érezhetjük úgy, hogy míg a szereplők egymással, a szerző velünk, olvasókkal folytat baráti beszélgetéseket. A cselekményről Bánffy Dávid mesél nekünk (spoilermentesen), a szerzőről és a magyar változat elkészítésének nehézségeiről pedig a regény fordítója, Dudik Annamária Éva.

További videók

Állati gonosz – Új regényéről kérdeztük John Scalzit

A 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként látogatott el hozzánk, könyveit minden sci-fi rajongó ismeri és elismeri, Hugo-díjas szerző, és nem különben az Amerikai Science-Fiction és Fantasy Írók Szövetségének elnöke. Nem más, mint John Scalzi volt a Sorköz 12.részének vendége.

Libri Trend

Podcast

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.