A sorvezető

Nyugi! – Kamasztörténetek pszichológusszemmel aggódó szülők megnyugtatására

Sok szülőnek úgy tűnik, mintha kamasz gyerekük személyes bosszúhadjáratot folytatna ellenük, miközben a lázadás és határaik feszegetése révén egyre önállóbbá próbálnak válni. Ez az időszak azonban nemcsak a szülőknek, hanem a gyerekeknek is megterhelő. Labancz Dániel klinikai szakpszichológus és Orosz Ildikó író, újságíró, szerkesztő közös könyve valódi – de a könyvben természetesen álnéven szereplő – fiatalokkal folytatott beszélgetéseken és terápiákon keresztül mutatja be a leghatékonyabb megküzdési stratégiákat, amikkel a gyerekek kamaszévei mind nekik, mind szüleik számára könnyebbé válhatnak. A könyvet Bánffy Dávid mutatja be a Sorközben, kérdéseire pedig a kötet egyik szerzője, Labancz Dániel válaszol.

További videók

A muréna mozgása – beszélgetés Závada Péterrel

A Sorköz legújabb részében Závada Péterrel beszélgettünk A muréna mozgása című kötetről és többek között a rend és káosz közti cikázásról, a gonoszság történetéről, ingamozgásról és a versekről is szó van.

Nagyfőnök – Dezső András könyve Portik Tamásról

Hogyan lett egy telefonfülkéket feltörő utcagyerek tíz évvel később az ország egyik leggazdagabb bűnözője? Milyen folyamatok vezettek el a kilencvenes évek alvilági gyilkosságaihoz? Hogyan konspirált az évekig illegalitásban élő Portik Tamás és köre?

Margaret Atwood világa

Margaret Atwood az angolszász irodalom ünnepelt szerzője, aki az 1960-as évek óta folyamatosan publikál, és még több mint fél évszázadnyi írói karrierrel a háta mögött is képes újra és újra meglepni olvasóit éles szemű meglátásaival, a jövőben rejlő veszélyekről alkotott húsbavágó elemzéseivel, plasztikus történeteivel és nagyszerűen kidolgozott karaktereivel.

Libri Trend

Podcast

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.