A sorvezető

Sándor Gabriella

marketingigazgató

Miért ezt a témát választottad?

Egy kislány édesanyjaként nagyon sok gyerekkönyv megfordul a kezeim közt. Mindig örülök neki, ha találok valami újat, izgalmasat, ami nemcsak a lányomat köti le, de én is élvezettel mesélem neki.

Mi alapján választasz könyvet?

Fontos a személyes ajánlás, a borító és a téma is.

Göröngyös Úti Iskola – Helló, felség!

A Göröngyös Úti Iskola első osztályának kalandjai minden kisdiák számára érdekesek, a gyerekek könnyen magukra ismernek. Jó példát mutatnak, de nem erőltetetten, hanem kedvesen és szórakoztatóan. A Hello, felség! című epizódban feltűnik egy új diák, aki furcsán viselkedik, és még furcsábban öltözködik. Először kiközösítik, aztán befogadják, végül megszeretik. A suli diákjai pont annyira átlagosak és különlegesek, mint bármely más iskolában, tanulságként pedig levonhatjuk, hogy a gyerekek itt is sokkal rugalmasabbak és befogadóbbak, mint felnőtt társaik. Kertész Erzsi gyerekkönyvei mindig egyfajta otthonosságérzetet adnak, olyan, mintha a saját gyerekeink történeteit olvasnánk.

További könyvajánlók

A Mengele-lány

Többször sírtam rajta, már rögtön az elején is. Olvasás közben olyan düh és elkeseredettség volt bennem,

A versengés paradoxonjai

Magán hordja a jó ismeretterjesztő könyvek két legfontosabb ismérvét: informatív és szórakoztató. Az örökké fennálló rivalizálásból

Lovecraft földjén

Maga a történet nem volt kifejezetten akciódús, pörgős, de mivel különböző karaktereken keresztül, összekapcsolt történetekkel haladunk

A természet feltalálója

Képzeljünk el egy jó fantáziával megáldott, állami szférában dolgozó bányamérnököt. Még nincs 30 éves, amikor felmondja

Szakértőink ajánlói

Szótári alakok – Jakupcsek Gabriella ajánlója

Műfaját tekintve kavarodik benne sok minden: regény, krimi, életrajz, nyelvtörténeti értekezés és a tudomány dicshimnusza… és talán éppen ettől a sokoldalúságtól érdekes ez a könyv.

A jövőt most alakítjuk

Hogyan készíthetjük fel magunkat és gyermekeinket az állandó változásokra és az ezekkel járó

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!




A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.