A sorvezető

Szabó-Kenderesi Kata

média manager

Puha kötésű, vagy kemény fedeles? Miért?

A puha könnyebb. Gyakran fekve olvasok, ezeket egyszerűbb tartani.

Rajta hagyod a kezed nyomát a könyvön?

Előfordul hogy néha aláhúzok pár sort benne, amik kifejezetten tetszenek, inspirálnak, megnevettetnek.

Hagyományos könyv vagy e-könyv? Miért?

Csak a hagyományos, papír alapú könyv. Egyrészt az illata miatt, másrészt néha aláhúzogatom azokat a részeket, amik nagyon tetszenek.

A Szolgálólány meséje

Szeretem a jövőben játszódó történeteket, főleg, ha komor képet festenek a társadalomról. Igyekszem beleélni magam a szereplők helyébe, elgondolkodom, én mit tennék a helyükben. A feminizmuson túl, a gender-mozgalom aktualitásaiban élünk, öltözhetünk nőnek és férfinak is, dönthetünk úgy, hogy a karrierünkkel foglalkozunk párkapcsolat helyett, bankkártyával vagy készpénzzel fizetünk, gyorsat vagy egészségeset eszünk, moziba, színházba vagy csak shoppingolni megyünk el. Hatalmas a szabadságunk, a választás joga szinte már teher. Ennek a könyvnek a segítségével elképzelhetjük, hogy milyen lenne, ha másképpen alakult volna a történelem, az pedig biztos, hogy bármi felé is veszi az irányt a jövőben, a nők harcosok, a nők erősek, a nők nem adják fel. „Nolite te bastardes carborundorum,” vagyis „Ne hagyd, hogy a gazemberek legyűrjenek!”

További könyvajánlók

A villa

Egy gazdag német textilgyáros családja és a villában élő alkalmazottak viszontagságos életéről szól a könyv. Korhű

Hitler lovai

Elsőre sokan úgy vélhetik, a kötet egy száraz dokumentumregény, tele hasztalan, töltelék információkkal, plusz Hitler kapcsán

Szakértőink ajánlói

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!




A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.