Amilyen szeszélyes volt jó szokásához híven az elmúlt hónap, olyannyira voltunk mi is kiszámíthatatlanok az olvasás terén, ugyanis mindenbe belekóstoltunk, amihez csak kedvünk szottyant! Mutatjuk, hogy mely könyveket lapoztuk át hétről-hétre!

Az finom lesz! – Minden, ami Csengetett, Mylord? (szerk. Turi Márton)

Miután évtizedek óta töretlen népszerűséggel sugározzák kishazánkban a Csengetett, Mylord? című brit szituációs komédiát, ideje volt, hogy végre könyv formájában is találkozzunk a Meldrum-ház lakóival. Kulisszatitkok a forgatás menetéről; egy tervezett folytatásszériához készült forgatókönyvvázlat; izgalmas esszék a sorozat és a politika, a gasztronómia vagy éppen a divat kapcsolatáról; interjúk a méltán legendás szinkronokért felelős színészekkel – mindezt tartalmazza a gazdagon illusztrált kötet, amely egyetlen rajongó könyvespolcáról sem hiányozhat!

Forrás: Helikon Kiadó

Steigervald Krisztián – Generációk harca – Hogyan értsük meg egymást?

Steigervald Krisztián évek óta tart előadásokat mint generációkutató arról, hogy az elmúlt száz évben milyen történelmi, technológiai és kulturális változások hatottak ránk. Hogyan változott a gondolkodásunk, világlátásunk, szokásaink sokasága a minket érintő korszakoknak köszönhetően. A Generációk harca című könyvének célja, hogy feltárja a veterán, a baby boomer, az X, Y, Z és alfa nemzedékek jellegzetességeit, illetve megszabadítsa a generációkat az igazságtalan sztereotípiáktól, ugyanakkor feltárja valós értékeiket. Segítségével könnyebben felismerhetjük generációs korlátainkat és képesek leszünk kívülről szemlélni magunkat, továbbá egy-egy vita során könnyebben megérthetjük azt is, miben különbözünk az idősebbektől vagy éppen a fiataloktól.

Gabriel García Márquez – Találkozunk Augusztusban

A kolumbiai szerző halála után adták ki életében írt utolsó, ám sosem publikált kisregényét. A könyv története egy Ana Magdalena nevű asszonyról szól, aki minden augusztusban elutazik arra a szigetre, ahol az édesanyja sírja található. A nő ugyan boldog házasságban él, ám utazásai alkalmával egyetlen éjszakára mindig egy másik, idegen férfi karjában találja meg a vágyott szabadságot. Márquez regénye igazi irodalmi szenzáció, az életöröm regénye, amely mindannyiunk számára fontos tanulságokkal szolgál. A könyvről részletesen ITT írtunk.

Lev Danyilkin – Gagarin

Az orosz Gagarin volt az első ember, aki meghódította a világűrt. Számos könyv készült a történetéről, de igazán átfogó életrajzi kötet nem született róla. Eddig. Lev Danyilkin minden lehetséges forrást felkutatva, a még élő rokonokat, barátokat és kollégákat kikérdezve arra tesz kísérletet, hogy a legalapvetőbb, ám annál fontosabb kérdésekre választ találjon annak az asztronautának az életét és dicső karrierjét illetően, aki Oroszországban a megtestesült szabadságot jelentette, és aki legalább akkora népszerűségre tett szert rövid időn belül, mint a Beatles vagy Marilyn Monroe.  A könyvről részletesen ITT írtunk.

Még több cikk a témában: