Juhász Fruzsina

marketing asszisztens

Mi alapján választasz könyvet? (Szerző, téma, valaki ajánlotta, illusztrációk, stb.)

Általában a borító az, ami azonnal megvesz magának egy könyv esetében. Mellette pedig nagyon sokszor hallgatok barátok ajánlására is, illetve megvannak a kedvenc kiadóim, akik esetében tudom, hogy valószínűleg nem fogok csalódni.

Miért szeretsz olvasni?

Janne Teller szerint semminek nincs értelme, viszont én úgy vélem a könyvekben értelmes és válaszokat találhatunk a világ kérdéseire, és akár saját magunkat is megismerhetjük egy kicsit jobban, amikor egy-egy szereplőhöz hasonlítjuk, vagy éppen a helyébe képzeljük magunkat. Olvasás közben kiszakadhatok a mindennapok problémáiból, és elutazhatok bárhová, ahová csak szeretnék.

Puha kötésű, vagy kemény fedeles? Miért?

Kemény fedeles, sokkal kevésbé sérül, viszont megvan a hátránya is.

Szavak kékben

Mindig is szerettem a könyvesboltokban játszódó történeteket. A Szavak kékben részben ezért keltette fel az érdeklődésemet. A történet két főszereplője Henry és Rachel, akik régen barátok voltak, majd az élet közbeszólt, és eltávolodtak egymástól. Rachel családjával másik városba költözött, Henry pedig maradt ott, ahol mindig is volt, a könyvesboltjukban. Egy sajnálatos tragédia azonban újra összehozza a két fiatalt. Rachel visszaköltözik a városba, a nagynénjéhez, abban a hiszemben, hogy könnyebben túl tud majd lépni a tragédián. A Szavak kékben egy igazán különleges, érzelmekkel teli könyv a gyászról, a barátságról és a továbblépésről. Nagyon tetszett, hogy a fősztorin belül elrejtőzött leveleken keresztül több, párhuzamos történet is felbukkan a könyvben, ezáltal sokkal jobban megismerhető a történet szereplőinek kapcsolata.

További könyvajánlók

Az ellopott futár

Rejtőtől azt kapja az olvasó, amit vár: csavaros történet, elképesztő miliőt, hiteles jassznyelvet. (Ez utóbbi egyébként

Szakértőink ajánlói

A rendrakás tudománya

Be kell vallanom a kedves – hozzám hasonló – könyvmolyoknak, hogy szinte lételemem

Ebugatta könyvek

Nem tudtam nem elolvasni a Lauren Fern Watt könyvéről szóló rövid méltatásokat. Pláne,

Munkatársaink ajánlói

Familiárisok

A 21. Század Kiadó KULT sorozatának legújabb kötete nemcsak a szemet kápráztatja el

Királyok veszte

A Királyok veszte egy komplex, több nézőpontú, jól felépített fantasy. Számomra már maga

Trending in the World

Our picks for September

Whether it’s fiction, politics, history, or science, Libri is keeping a keen eye on what’s trending in the world. Based on the well-renowned best