Sándor Gabriella

marketingigazgató

Miért ezt a témát választottad?

Egy kislány édesanyjaként nagyon sok gyerekkönyv megfordul a kezeim közt. Mindig örülök neki, ha találok valami újat, izgalmasat, ami nemcsak a lányomat köti le, de én is élvezettel mesélem neki.

Mi alapján választasz könyvet?

Fontos a személyes ajánlás, a borító és a téma is.

Mesék a felnőtté válásról

Hét éves a lányom, hét éve minden este mesélek. Hiszek benne, hogy a mesék segítik a gyerekeket abban, hogy ha valami rossz történik velük, azt csak egy múló állapotnak tekintsék, hiszen ők is hősök, és a hétfejű sárkányt minden mesében legyőzi a jó. De nekünk, felnőtteknek ki mesél? Sikeresen átmentünk a próbákon? Kézben tartjuk a saját életünket? Felelősséget tudunk vállalni önmagunkért és másokért? A világ mesekincstárában a felnőtté válás a leggyakoribb téma. Mára eltűntek a beavatási szertartások, a rítusok, amelyek a fiatalokat segítették a legnehezebb határ átlépésében, a felnőtté válásban. Boldizsár Ildikó meseválogatása bemutatja, hogy a világ minden táján hasonló nehézségeket élnek meg a fiatalok, kedvesen és szórakoztatóan mesél a felnőtté válás problémáiról: az útnak indulásról, a szülőkről való leválásról, a közösségek megtalálásáról, az intimitásról, az elköteleződésről. Ajánlom minden férfinak és nőnek, felnőttként, gyerekszívvel.

További könyvajánlók

Pszichológia mindenkinek 1.

Philip Zimbardo, a szociálpszichológia meghatározó alakja, aki stanfordi börtönkísérlete és a Lucifer-hatás óta nagy tekintélynek örvend,

A köd hercege

A könyvet végigkísérő varázslatosság, sejtelmesség nagyon izgalmas volt, minden sorát faltam. Érdekelt a szereplők előélete, a

Az ajtó

Borzalmasan, rettenetesen, iszonyúan megrázó történet, ennél jobban fokozni nem tudom, és különben is, a kevesebb néha

Cyrano de Bergerac

Végre egy könyv, sőt, egy teljes sorozat, amely igazán élvezhetővé teszi a klasszikusokat úgy, hogy az

Szakértőink ajánlói

Uzsonnázni Szabó Magdával – Stahl Judit könyvajánló

Méghogy nem lehetséges az időutazás! Aki ilyen csacsiságot állít, nem olvasta az Egy meszely az fél icce és az Egy czitrom hajával című receptgyűjtményeket. Teljesen odavagyok ezért a két gyönyörű kötetért, pedig számos szakácskönyvet ismerek.

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.