A sorvezető

Ilyés Nikolett

boltvezető

Ezek érdeklik: kortárs szépirodalom, fantasy, sci-fi, zene Miért?

Szeretem beleélni magam különböző helyzetekbe, betekintést nyerni egy-egy olyan életbe, ami más, különc, akár abszolút valótlan, fantáziaszülte vagy éppen abszurd. A történetek lehetőséget adnak arra, hogy más emberek bőrébe bújjak.

Naomi Alderman – A hatalom

Mi történik akkor, amikor a „gyengébbik nem” hatalmas erő birtokába jut? Mit tesz ezzel a fegyverrel a női társadalom? Nem is annyira gyengék ők, mint amilyennek gondolják őket. A történet a hatalom átrendeződéséről szól a társadalom két fele között. Bemutatja azt, hogy mit is tehet nemtől függetlenül a hatalom egy emberrel, legyen szó akár nőről, akár férfiról. Nyomon követhetjük a regényben lépésről lépésre az eseményeket a kezdetektől, a nők rejtett képességének megjelenésétől, így jobban megérthetjük a szereplők indítékait, tetteit. Mindeközben elgondolkodunk, hogy vajon mi mit tennénk ekkora hatalommal a kezünkben, mennyire válnánk elvakult fanatikussá, megőriznénk-e a kontrollt? Vagy a bosszú édesebb? Egy igazán komoly hangvételű, elgondolkodtató gender disztópia ez a könyv. Akinek tetszett A szolgálólány meséje, az ezt a könyvet is nyugodtan kézbe veheti. A várt hatás nem fog elmaradni.

További könyvajánlók

A legsötétebb óra

Ebből a könyvből készült az azonos című film is – amelyben a Churchillt játszó Gary Oldman

A kisfiú meg az oroszlánok

A gyerekeknek lenyűgöző, számunkra sokszor ismeretlen, csodákra képes belső világuk van, és ennek a világnak a

Szakértőink ajánlói

Szabadság és következetesség

Minden szülő élete nagy kihívásaként tekint a gyermeknevelésre. Természetes – különösen az első

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

Trending in the World

Íme a New York Times legújabb bestsellerei

A Libri Magazin 2023-ban is figyelemmel fogja kísérni, hogy melyek legnépszerűbb könyvek külföldön. Az új év első válogatásosában a romantikus könyveké a főszerep, ahogy eddig, úgy most is a New York Times sikerlistáiról válogattunk.

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.