„Azok a könyvek, melyek könyvtárad polcain szunnyadnak, még nem készek, vázlatosak, magukban semmi értelmük. Ahhoz, hogy értelmet kapjanak, te kellesz, olvasó.” 

Kosztolányi Dezső

Itt a Libri új, egyedi olvasónaplója, amellyel el lehet merülni a könyvek világában: lehetőség van hónapról hónapra az olvasmányélmények nyomon követésére, kívánságlisták írására és az elolvasott kötetek értékelésére. Olvasónapló és öröknaptár, amelyben minden könyvélmény helyet kap.

Bizonyára sokunknak ismerős az a jelenség, amikor eltervezik, hogy többet fognak olvasni, de aztán nem tudják tartani magukat a tervekhez, mások meg igazi könyvmolyok, de már nem  tudják számon tartani a kiolvasott köteteket. Vagy vannak, akik szívesen rendszereznék olvasmányaikat, de nem tudják, hogyan tegyék.

A most megjelenő Könyvről könyvre olvasónapló azonban bármelyik típusnak segíthet elmélyülni az olvasásban!

Ebben a különleges tervezőben az olvasó összeállíthatja álmai könyvespolcát. Minden hónap elején készíthet egy várólistát azokról a könyvekről, amelyeket elolvasna, majd hetekre lebontva követheti, hogy halad terveivel. Feljegyezheti a legszebb idézeteket és értékelheti az egyes műveket, sőt, minden hónapban egy-egy izgalmas kihívás vagy ajánlás is vár rá!

A képen a Könyvről könyvre olvasónapló és olvasástervező.

De miért jó egy ilyen tervező? Hiszünk benne, hogy az olvasás több, mint hobbi vagy időtöltés: hatással van a lelki és mentális állapotunkra is. Ezt kutatások is bizonyítják, például a Sussexi Egyetemen végzett 2009-es felmérés, amely szerint már napi fél óra olvasás 68%-kal csökkenti a stressz élettani hatásait. A karácsony előtti nyüzsgésben nagyobb szüksége van az embernek a lelassulásra és az elmélyülésre, mint bármikor: ebben segít ez a könyvnapló.

A napló az év végére egyfajta lenyomata lehet az olvasási tevékenységünknek. Kiolvasható belőle az ízlésünk, a gondolataink, a művek, amelyek inspiráltak minket, a dilemmák, amelyek foglalkoztattak… Mindez ráadásul meseszép köntösben: a napló gyönyörű grafikája nem csak a tervek nyomon követésében segít, de külön esztétikai élményt is nyújt.

A Libri Könyvről könyvre olvasónaplója és öröknaptárja már kapható, segítségével akár decemberben el lehet kezdeni az olvasásélmények megörökítését.

A képen a Könyvről könyvre olvasónapló és olvasástervező.
A képen a Könyvről könyvre olvasónapló és olvasástervező.
A képen a Könyvről könyvre olvasónapló és olvasástervező.