• Angol író, „a krimi koronázatlan királynője”, a világ legtöbb nyelvre lefordított szerzője. Könyvei legalább 2 milliárd példányban keltek el világszerte, így ő a valaha élt legsikeresebb prózaíró.
  • Az első világháború alatt egy, a frontról hazatérő brit katonákat ellátó kórházban volt önkéntes ápoló, majd patikussegéd. Itt rengeteg méreganyag pontos hatásmechanizmusával ismerkedett meg, ami későbbi írásaiban fontos szerepet kapott.
  • Miután megtudta, hogy férje, Archibald Christie hűtlen volt hozzá, az írónő nyomtalanul eltűnt. Országos mozgalom indult annak érdekében, hogy megtalálják, Sir Arthur Conan Doyle még egy spiritiszta szeánszot is szervezett, hogy fényt derítsen hollétére. 10 nappal később egy yorkshire-i szállodában találták meg, ahová férje szeretőjének nevén jelentkezett be.
  • Nem sokkal később elvált férjétől, de írói karrierje miatt a Christie nevet megtartotta, még az után is, hogy hozzáment egy nála 13 évvel fiatalabb archeológushoz, Max Mallowanhez. Max kutatásai helyszíneire általában magával vitte feleségét, ezek az utazások inspirálták Agatha Christie közel-keleti történeteit: Gyilkosság az Orient Expresszen (1934), Gyilkosság Mezopotámiában (1936), Halál a Níluson (1937), Találkozás a halállal (1938), Bagdadba jöttek (1951).