• Angol költő, grafikusművész és festő. Menny és Pokol házassága (1793), valamint Az ártatlanság és a tapasztalás dalai (1794) című versgyűjteményeinek köszönhetően ma már az angol romantika legnagyobbjai között szokás emlegetni a nevét, korában azonban írásai teljesen ismeretlenek voltak.
  • 10 éves korától egy rajziskolában, majd 14 éves korától egy ismert londoni rézmetsző segédjeként tanult, így 21 éves korára képzett grafikus lett, és egész további életében ebből élt. Blake feltalált egy önálló nyomtatási technikát is, aminek köszönhetően saját színes illusztrációival egészíthette ki verseit.
  • 25 éves korában házasodott meg, feleségét ő tanította meg írni és olvasni, sőt a grafikusművészet titkaiba is beavatta. Catherine tehetséges tanítványnak bizonyult, sokszor ő fejezte be Blake félbemaradt illusztrációit, idősebb korukra már szinte lehetetlen volt megkülönböztetni kettejük technikáját.
  • Blake öröksége az angolszász kultúra szinte minden rétegét áthatja. Hatása Alan Moore-tól Philip Pullmanig számtalan író és képzőművész alkotásaiban fellelhető. A Doors zenekar is – Aldous Huxley közvetítésével – Blake egy verssorának köszönheti a nevét.