• Angol költő és színműíró, akinek hírnevét csak kor- és vetélytársa, William Shakespeare tudta beárnyékolni. Kora egyik legjobb tragédiaírójának tartották, akinek nevéhez olyan mesterművek fűződnek, mint Az alkimista (1610) és a Volpone (1606) című darabok. Klasszikus műveltségére támaszkodó, szatirikus drámáit néha szembeállítják Shakespeare kevésbé akadémikus, ösztönös zsenijével.
  • A kutyák szigete (1597) című, társszerzőként jegyzett darabját betiltották, a szerzőt pedig a darabban közreműködő színészekkel együtt bebörtönözték. Bár a darab szövege nem maradt fent, a vádirat szerint „lázító” és „erkölcstelen” volt – olyannyira, hogy az ügyben I. Erzsébet udvari igazságszolgáltatásának egyik első embere, Richard Topcliffe, a katolikus papok elfogására és vallatására szakosodott kínzómester nyomozott.
  • Szolgált katonaként Flandriában. Több ütközetben is részt vett, és saját elmondása szerint kiválóan harcolt. Bár erre közvetlen bizonyíték nincs, annyi biztos, hogy évekkel később egy Gabriel Spenser nevű londoni színész az életével fizetett, miután párbajra hívta a szerzőt.
  • Elszegényedve halt meg 65 éves korában. Állóhelyzetben helyezték örök nyugalomra, mert a westminsteri apátságban ebben az időben a sír által elfoglalt terület után kellett fizetni. Ráadásul még a nevét is rosszul vésték fel sírkövére.