A sorvezető

Gáti István

eladó

Rajta hagyod a kezed nyomát a könyvön?

Igen, minden lapozáskor gondosan végighúzom az ujjam a könyv közepén. Így betörve az oldalt nincs szükség könyvjelzőre. Csak tankönyvbe jegyzetelek, szépirodalmi művekbe inkább cetliket rakok.

Szoktál eredeti nyelven olvasni?

Igen, néhány klasszikus és kortárs orosz művet eredetiben olvastam.

Különben magyar költő vagyok – Radnóti Miklós levelezése I.

Három éve került a nagyközönség elé Gyarmati Fanni naplója, most a Jaffa Kiadó gondozásában egy újabb kuriózum látott napvilágot, Radnóti Miklós levelezése. 467 levél került a könyvbe az 1926-tól 1945-ig terjedő időszakból. A költőnek írt levelek többsége ’45-ben megsemmisült, ami mégis fennmaradt, ma felbecsülhetetlen értéknek számít. A leveleket Bíró-Balogh Tamás betűhíven közli, de a kötet az elírásokkal és pontatlan idézetekkel együtt is olvasmányos, sőt, így talán személyesebb is, mintha javították volna ezeket. Szakmai és magánlevelek hosszú sora hozza most közelebb hozzánk Radnótit, aki elsősorban magyar költőnek vallotta magát.

További könyvajánlók

Óceán az út végén

Az Óceán az út végén új kiadása igazán szemet gyönyörködtető, szinte minden oldal illusztrált, és a

Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

A szerzőpáros történelmünk egy szörnyű időszakáról írt egy könnyed és fantasztikus regényt. A könyv teljes kikapcsolódást

A nyomozókutya

Kedves illusztrációk és egy szívet melengető történet. Lehet benne böngészni, mert a képek között megbúvó részletek

Szakértőink ajánlói

„And what is your story?”

Ez a regény lehetne egy író élete, még egyszerűbben egy ember élete, egy emberé, aki elérte az ötvenet, visszafelé néz, mert úgy azért már a távolba lát, van mit nézni, van min gondolkodni

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad és automatikusan előtör

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!




A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.