A filmgyártásról írt regényt Tom Hanks Oscar-díjas amerikai színész, amit saját bevallása szerint hollywoodi tapasztalatainak „fontos tanulságai” ihlettek. A könyv a tervek szerint 2023. május 9-én jelenik meg az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban írta meg a Guardian.

Tom Hanksnek nem ez az első szépirodalmi próbálkozása: 2017-ben egy novelláskötetet adott ki Uncommon Type (Különleges karakterek) címmel. Közismert, hogy Hanks rajong a régi, mechanikus írógépekért, több mint 250 darabos gyűjteménye van otthon, és a kötetben szereplő 17 történet mindegyikében megjelenik egy valamilyen módon. A novelláskötetből eddig 234 ezer példányt adtak el az Egyesült Királyságban.

A The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece (Egy újabb filmes remekmű elkészítése) című regény megközelítőleg 80 év történetét meséli el, és a könyv címében megjelölt film bemutatójával éri el a csúcspontját. A hivatalos szinopszis szerint a regény „átgondolt, megható és rendkívül szórakoztató”. Tom Hanks első regényét hollywoodi tapasztalatainak „fontos tanulságai” ihlették. A 66 éves színész, producer és rendező a People online magazinnak mesélte el, hogy a regény megírásakor személyes hollywoodi tapasztalataiból merített.

„A könyv minden szereplője olyasmit tesz, amit én is átéltem korábban filmkészítés közben:  legyen szó filozófiai felfedezésről, vagy egy fontos lecke megtanulásáról, egy bolondnak tűnő mutatványról, amit megcsináltam vagy egy hibáról, amelyet elkövettem” – vallotta be a színész.

Az Egy újabb filmes remekmű elkészítése több évtizeden átívelő története a főszereplők életén keresztül mutatja be, hogyan változott meg az amerikai kultúra a második világháború óta.

A cselekmény 1947-ben kezdődik, és egy háborúból hazatérő katonáról szól, aki egy életre szóló benyomást tesz ötéves unokaöccsére. Ebből a fiúból az 1970-es években felnőttként tehetséges művész válik, aki képregényeket rajzol, és nagybátyja – akire mindig is felnézett – egyik képregényének szereplője lesz.

A képen Tom Hanks The Making Of Another Major Motion Picture Masterpiece című könyve.

A történet folytatásában, ami már a jelenkorban játszódik, egy sikeres rendező úgy dönt, hogy ezt a képregényt nagy költségvetésű szuperhősfilmként dolgozza fel, de alaposan meg kell küzdenie a színészeivel és a stáb tagjaival. A történet szereplői között van egy háborúból hazatérő, nehéz sorsú katona, egy művészi tehetséggel megáldott fiatal fiú, egy lelkes, egyszersmind különc rendező, egy nagyképű, feltörekvő filmsztár és egy fáradhatatlan produkciós asszisztens.

Tom Hanks, aki a Philadelphia és a Forrest Gump című filmekben nyújtott alakításaiért megkapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, így nyilatkozott: „A filmkészítés egy nagyon hosszú időn át tartó, kemény munka, amely nagyon sok örömet, de legalább annyi nehéz pillanatot is tartogat. Ez a világ legnagyszerűbb munkája, de a leginkább összezavaró is.

Kiadója szerint a The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece című regény

„vicces, megható és csodálatosan elgondolkodtató, miközben megragadja az Amerikában és az amerikai kultúrában a második világháború óta bekövetkezett változásokat.”

A regényhez tartozik a három képregény is, amelyek a történetben szerepelnek – mindegyiket maga Tom Hanks készítette Robert Sikoryak illusztrátor segítségével. A regényt a Penguin Random House (PRH) adja ki, és a tervek szerint 2023. május 9-én jelenik meg az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Kiemelt kép forrás: 24.hu