Bár a Harry Potter-könyvsorozat 2007-ben véget ért az utolsó, hetedik regénnyel, a rajongók legnagyobb örömére idén ősszel egy újabb kötet érkezik. A Varázsalmanach egy gazdagon illusztrált enciklopédia lesz, amely a varázslók világának mélységeibe enged betekintést, és olyan összefüggésekre deríthet fényt, amikre a könyvsorozat olvasása közben nem feltétlenül figyeltek fel az olvasók.

Varázsalmanach néven érkezik a Harry Potter varázsvilágának első hivatalos mágiakézikönyve – jelentette be Facebook-oldalán a magyar változat kiadója, az Animus Kiadó. A képes enciklopédia rengeteg apró titokról lebbenti fel a fátylat a Harry Potter-történetekkel kapcsolatban. „Részletes tudást szerezhettek a szereplőkről, a Roxfortról, a varázsvilág intézményeiről, a varázslényekről, növényekről, varázslatokról, megtudhatjátok, hogy pontosan hogyan néznek ki az egyes szereplők ruhái, mi a patrónusuk, vagy hogy mit árulnak a Weasley Varázsvicc Vállalatnál” – olvasható az Animus Kiadó Facebook-oldalán.

A színes almanach hét fejezetének gyönyörű illusztrációt hét tehetséges művész készítette: Peter Goes, Louise Lockhart, Weitong Mai, Olia Muza, Pham Quang Phuc, Levi Pinfold és Tomislav Tomić, akik a saját kreatív ötleteikkel színesítették J.K. Rowling varázslóvilágát. A sorozat rajongóinak az utóbbi két név ismerős lehet, hiszen Levi Pinfold és Tomislav Tomić korábban dolgozott már hivatalos Harry Potter kiadványokon.

A kétszáz oldalas enciklopédia minden oldala illusztrált: térképeket, listákat, praktikus útmutatókat, idézeteket, vidám infografikákat, elvarázsolt tárgyakat, mesés élelmiszereket, varázsnövényeket, fantasztikus vadállatokat rejtenek, és még a varázslók világának valódi szakértői számára is tartogatnak néhány, a Harry Potter-univerzumhoz kapcsolódó meglepetést.

Az olvasók még részletesebben megismerkedhetnek a hőn szeretett karakterekkel, újraélhetik kedvenc pillanataikat, új varázslatokat fedezhetnek fel, és rejtett titkok után kutathatnak.

J. K. Rowling páratlan sikerű könyvsorozata már több mint 600 millió eladott példánynál tart szerte a világban. A most érkező képes enciklopédia a világ minden táján, összesen 34 országban egy időpontban kerül a könyvesboltok polcaira idén ősszel.