Amy Whey hétköznapi életét él: odaadó professzor férje, heves vérmérsékletű nevelt lánya és nyolc hónapos kisfia mellett búvárleckéket ad, süteményekkel fogadja a szomszédokat és könyvklubot vezet legjobb barátnőjével, Charlotte-tal. A külvárosi anyukák hetének fénypontja, amikor egy-két pohár bor mellett megvitathatják a rég letűnt társadalmi normákat feltáró műveket, még akkor is, ha a téma nem mindenkit hoz annyira lázba, mint Charlotte-ot.

Amy egyszerűségében is tökéletesnek tűnő élete azonban egyetlen este alatt pokollá válik, amikor váratlanul beállít az újdonsült szomszéd, aki megbabonázza a külvárosi anyukákat. Az elegáns és  titokzatos asszony, Angelica Roux pillanatok alatt ráveszi a könyvklub tagjait, fedjék fel legféltettebb titkaikat, hogy mi volt a legrosszabb dolog, amit valaha tettek.

Mindenki ártalmatlan szórakozásként tekint az egészre, egyedül Amy tudja, hogy az új jövevény valójában kegyetlen, gonosz játékot űz. Senki nem őriz olyan súlyos titkot, mint Amy, aki szeretetéhséggel küzdő túlsúlyos tinédzserként szörnyű bűnt követett el. Az igazságot Roux is pontosan tudja, Amynek pedig így vagy úgy, de meg kell fizetnie azért, amit tett. A múltért, amelyet megpróbált minél inkább eltemetni magában. De ahelyett, hogy csak játszana, az a szándéka, hogy legyőzi Roux-t a saját játékában. Egyre mélyebbre és mélyebbre ássa magát a Roux-ot és tizenéves fiát – aki kellemetlenül közel kerül Amy mostohalányához – körülvevő titkok rétegeiben.

A képen Joshilyn Jackson Soha, de soha című könyve.
Forrás: Libri Kiadó, Instagram

A fiatal nő kétségbeesetten próbál küzdeni azért az életért és biztonságért, amit felépített, eltökélt szándéka, hogy minden áron megvédi vagyonát. Még akkor is, ha ezzel az általa teremtett otthon elvesztését kockáztatja. De nemcsak önös érdek vezérli, hanem a jó szándék, és barátnője, Charlotte megóvása is, akinek Roux miatt szintén veszélybe kerül az addigi élete. Ebben a macska-egér játékban Amy is zsarolóvá válik: ugyanolyan fondorlatosnak és elszántnak kell lennie, mint ellenfelének. De vajon képes lesz legyőzni az ördögöt, vagy Roux, aki könyörtelen pókként próbálja áldozatát hálójába fogni, mindig egy lépéssel előtte jár? A feszültség oldalról oldalra nő, a saját érdekében pedig mindegyik szereplő egyre nagyobb kockázatot vállal.

A Soha, de soha című pszichológiai thriller, a népszerű amerikai szerző, Joshilyn Jackson legújabb regénye, az árulás, a megtévesztés, a kísértés és a szerelem sötét és feszültséggel teli története, amely ördögien szórakoztató.

Jackson jó érzékkel adagolja a feszültséget, ráadásul elbeszélője a – manapság különösen népszerű – megbízhatatlan narrátorokkal ellentétben őszinte, még akkor is, ha súlyos bűn terheli a lelkét. Az utolsó pillanatig számíthatunk fordulatokra, a végső csavarral pedig a szerző nemcsak meglepi olvasóját, de megkérdőjelez minden addigi történést is.


Még több cikk a témában: