A sorvezető

Kerek Andor

boltvezető

Befolyásol a könyv borítója és/vagy címe, hogy elolvasod-e az adott könyvet?

Egy vagány cím vagy igényes borító persze vonzó, de mindez másodlagos.

Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?

Teljesen kizárt.

Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?

Gyakran megesik. A legjobb könyveket, nem csak lehet, de szükséges is újraolvasni. A cselekmény ismeretében már másra is jobban tudsz figyelni.

Pszichológia mindenkinek 1.

[include-url href=”https://www.libri.hu/libri-magazin-termeklista/?cikkszam%5B%5D=2698767″ cache=”0″]

Philip Zimbardo, a szociálpszichológia meghatározó alakja, aki stanfordi börtönkísérlete és a Lucifer-hatás óta nagy tekintélynek örvend, szerzőtársaival arra vállalkozott, hogy az eddigi ismereteket és legújabb kutatási eredményeket az olvasóközönség elé tárja. Ez lett a Pszichológia mindenkinek, melynek első kötete 2017. májusában jelent meg, s további három várható. Laikusok – mint én – is bátran belevághatnak ebbe a kiváló pedagógiai szemlélettel megalkotott szövegbe. Előzetes tudásra nem alapoz, minden szakmai jellegű tudnivalót felvázol pár mondattal és gyakran életszerű példákkal világítja meg őket. Nem elvont, nem terjengős, viszont sok információt ad át. Jelen kötet pszichológiatudományi áttekintéssel kezdődik (irányzatok, stb.), majd a génekkel, az aggyal, a tudat és a lélek testi alapjaival folytatja. Ezt követi az érzékelés és észlelés témaköre, s végül a fejlődés életkori sajátosságainak bemutatásával zárul Zimbardo remek munkájának nyitó kötete.

További könyvajánlók

Dot Hutchison – Pillangók kertje

[include-url href=”https://www.libri.hu/libri-magazin-termeklista/?cikkszam%5B%5D=2708432″ cache=”0″] Nagyon színvonalas és a maga nemében szörnyen valóságos regény. Adott egy Kert, benne

Menni

[include-url href=”https://www.libri.hu/libri-magazin-termeklista/?cikkszam%5B%5D=2719587″ cache=”0″] Mindig is sokat sétáltunk, túráztunk a családdal, amikor gyerek voltam, később pedig sokszor

Frakk és a foci

[include-url href=”https://www.libri.hu/libri-magazin-termeklista/?cikkszam%5B%5D=2157956″ cache=”0″] Sok év után újra felfedezem, és együtt nevetünk a lányommal a mókás kalandokon.

Ingovány

[include-url href=”https://www.libri.hu/libri-magazin-termeklista/?cikkszam%5B%5D=2227135″ cache=”0″] Eddig főleg csak női szerzőktől olvastam skandináv krimiket, ezért úgy gondoltam ideje váltani.

Szakértőink ajánlói

Munkatársaink ajánlói

Négy betű

[include-url href=”https://www.libri.hu/libri-magazin-termeklista/?cikkszam%5B%5D=2740837″ cache=”0″] AIDS. Négy betű, egy szó, amelyet meghallva az ember elborzad

lm.png
A sorvezető

Ne maradjon le az irodalmi világ legfrissebb híreiről, iratkozzon fel a Libri Magazin hírlevelére, hogy első kézből értesüljön a hazai és nemzetközi kulturális izgalmakról!
A „Beküldés” gomb megnyomásával elfogadom az a Libri Könyvkereskedelmi Kft.adatkezelési tájékoztatóját.