• Reich Jenő néven született kabaré- és regényíró, a magyar ponyvairodalom legismertebb képviselője, akinek olyan remekműveket köszönhetünk, mint a Piszkos Fred, a kapitány (1940), A Vesztegzár a Grand Hotelben (1940) és A csontbrigád (1941).
  • 1927 és 1930 között bejárta Európa szinte minden szegletét. Mivel pénze nem volt, előfordult, hogy vonatok tetején utazott. Alkalmi munkákból tartotta fenn magát: Berlinben lovakat csutakolt, Hamburgban kikötői munkás volt, Svédországban pedig heringhalász, Párizsban cukorkát árult, de dolgozott cementgyárban és cirkuszban is. Bár kétségtelenül megfordult későbbi regényei gyakori helyszínein, Marseille-ben és Észak-Afrikában, a mai napig kérdéses, hogy szolgált-e a francia idegenlégió kötelékében, vagy az erre utaló naplófeljegyzései és levelei csupán a képzelet szüleményei.
  • Hazatérése után egy barátja ajánlotta be néhány írását a Teréz körúti Színpadhoz, ahol egyik napról a másikra ünnepelt – és dúsgazdag – szerzővé vált. Kabaréjelenetei és P. Howard álnéven kiadott regényei tetemes bevételhez juttatták, ám bohém életmódja és szerencsejáték-függősége szinte minden pénzét felemésztette.
  • 1942-ben az Egyedül vagyunk című lapban megjelent egy cikk, ami felhívta a figyelmet a zsidótörvények ellenére kávéházakban írogató szerzőre, akit emiatt hamarosan munkaszolgálatra hívtak. Alig egy hónappal később, a mai Ukrajna területén, 37 évesen halt meg.