• Angol író, akit Micimackó (1926) és Micimackó kunyhója (1928) című gyerekkönyvei tettek világhírűvé. Milne a könyvek főhősét, Róbert Gidát saját fiáról, Christopher Robinról mintázta, Micimackót, Malackát és a többieket pedig a fiú plüssállatairól. A könyvek Magyarországon – Karinthy Frigyes nagyszerű fordításának köszönhetően – különösen népszerűek lettek.
  • Milne meg akarta kímélni fiát a könyvek sikere miatt egyre tolakodóbb közvéleménytől, ezért a második kötet után nem írt több Micimackó-történetet. Ennek ellenére Christopher később úgy vélte, hogy apja hasznot húzott belőle, valamint hogy a könyvekben megjelenő idillnek valójában nyoma sem volt otthonukban. Felnőtt korában szinte minden kapcsolatot megszakított apjával.
  • A Micimackó népszerűségére jellemző, hogy a magyar polihisztor, Lénárd Sándor jóvoltából még latin nyelvű fordítás is készült belőle, és hogy ez a mai napig az egyetlen latin nyelvű könyv, ami felkerült a New York Times bestseller-listájára.
  • Mindkét világháborúban szolgált. 1916-ban részt vett a somme-i csatában, ahol meg is sebesült, majd miután hazaszállították, a brit titkosszolgálat számára írt propagandaanyagokat. Közel három évtizeddel később, London ostroma alatt pedig a brit nemzetőrség századosaként védte hazáját.