A Fehér Házban több mint háromszáz napja nem tartanak sajtótájékoztatót, amit nemrég igencsak megelégelt Don Winslow, A határ, a Drogháború, a Kartell és már sikerkönyvek szerzője. Január elején a Twitteren tette közzé, hogy százezer dollárt adományoz egy Tennessee-beli gyerekkórháznak, ha az elnök sajtósai – mint egykor rendszeresen tették – egy órára a teljes sajtó rendelkezésére állnak.

Ezután Stephen King is jelezte, hogy megduplázza az összeget. „Az már 200 ezer dollár jótékonyságra – írta Twitter-oldalán a Stephanie Grishamnek, a Fehér Ház sajtófőnökének szóló bejegyzésében. – És nem kell érte mást tenniük, csak hogy ELVÉGZIK A ROHADT MUNKÁJUKAT! Miért nem tartanak sajtóbeszélgetéseket?” Majd így folytatta: „Ez a kormányzat nem információban utazik, hanem propagandában.”

A sajtószóvivő nem válaszolt közvetlenül a két írónak, ám a CNN-en így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: „Nem értem, hogy ha valakinek van fölösleges 200 ezer dollárja, miért nem segít a gyerekeken csak úgy, mindössze azért, mert segíteni jó dolog. Az adományozást jobb helyeken nem szokás feltételekhez kötni.”

Mire Winslow úgy reagált, hogy ő is, King is rendszeresen adományoznak jótékony célra, Trump munkatársainak viszont kutya kötelességük lenne megválaszolni az újságírók kérdéseit.

Egyébként a regnáló elnök kritizálásában mindkét írónak gyakorlata van: Winslow például két évvel ezelőtt egész oldalas hirdetésben bírálta Trump határkerítését a New York Timesban.