Nemzetközi Trend rovatunkban a New York Times sikerlistájáról válogatjuk össze a legnépszerűbb külföldi könyveket, amelyeket akár a legközelebbi Libri Könyvesboltban is beszerezhet eredeti nyelven. Augusztusi összeállításunkban olyan könyveket mutatunk, amelyek fantasztikus világokba repítenek, vagy épp a rideg valósággal szembesítenek. Listánkon most az újdonságok mellett egy igazi klasszikusnak számító regény is helyet kapott. SOÓS VERONIKA CIKKE

Chloe Gong: Our Violent Ends

Chloe Gong dilógiája különleges történelmi kulisszák közé helyezi Rómeó és Júlia történetét. Az 1920-as évek végén járunk, Sanghajban, ahol véres bandaháború teszi feszültté a légkört. Az első kötetben megismert, rivális bandákhoz tartozó Juliette Cai és Roma Montagov szerelmesekből halálos ellenségekké válnak, amikor Roma barátjának meggyilkolásáért Juliette-t teszik felelőssé. Azzal viszont egyikük sem számolt, hogy éppen a családjaik döntenek úgy, együtt kell működniük a mindkettő bandát fenyegető veszély elhárítása érdekében. Fordulatos cselekményre és komplex karakterábrázolásra számíthat, aki kezébe veszi a kínai–új-zélandi szerző sorozatának második kötetét.

A képen Chloe Gong These Violent Delight című könyve.
Chloe Gong debütáló regénye a The Violent Delights volt, ezt követte az Our Violent Ends című kötet. / Forrás: thesleepybookshelf, Instagram

Kathleen Glasgow: You’d be Home Now

Emory látszólag a középiskolások gondtalan életét éli, jómódú családja köztiszteletnek örvend a városban. A tökéletesnek tűnő felszín alatt azonban számos elvárásnak kell megfelelnie: otthon szófogadó jókislány, az iskolában a csinos Maddie húga, és főképp drogfüggő bátyjának, Joeynak támasza. De kicsoda valójában Emory? Amikor Emory és Joey egy halálos kimenetelű autóbaleset részesei lesznek, a lány döntéshelyzetbe kerül – kezébe veszi a saját életét, vagy végképp összeroppan a terhek súlya alatt. Glasgow regénye egy lány felnőtté válásának krónikája, amely megindító módon mutatja meg a függőség hatásait egy család és egy tágabb közösség életére.

A képen Kathleen Glasgow You'de be home now című könyve.

Olivie Blake: The Atlas Six

Mi lenne, ha létezne egy hely, ahol a letűnt civilizációk valamennyi felhalmozott tudásanyaga megtalálható? Olivie Blake regényének különleges világában az Alexandriai Társaság tagjai őrködnek e felbecsülhetetlen érték felett. Hat fiatal, kiváló mágus verseng azért, hogy a titkos társaság soraiba válasszák őket, egyiküknek azonban távoznia kell. A tudás és rátermettség itt önmagában nem elég, cselszövések és fenyegetések nehezítik meg a varázslók dolgát. Mindez pedig még csak a kezdet, a trilógia következő két részében folytatódik a tagságért vívott ádáz küzdelem.

A képen Olvivie Blake The Atlas Six című könyve.
Forrás: bookandchapter, Instagram

Donna Tartt: The Secret History

Egy kis vermonti egyetemen öt titokzatos klasszika-filológus hallgató karizmatikus professzoruk iránymutatása mellett az ógörög nyelv és kultúra tanulmányozásának szenteli minden idejét. Az ő körükhöz csatlakozik a történet narrátora, Richard Papen, aki egyre nyugtalanítóbb történéseknek lesz tanúja… Donna Tartt regénye több mint 30 évvel ezelőtt jelent meg először az Egyesült Királyságban, népszerűsége azonban a mai napig töretlen. Miben rejlik a könyv sikere? A titkos történet számos értelmezési lehetőséget kínál az olvasó számára: lebilincselő bűnügyi történet, pszichológiai thriller és a szépség természetéről szóló nagyívű írás.

A képen Donna Tratt The Secret History című könyve.
Forrás: alex_n_ellie.reads, Instagram