A Libri Magazin nemcsak a hazai, de a nemzetközi könyvtrendeket is figyelemmel kíséri, hogy mindig naprakészek legyünk a szórakoztató és szépirodalom, valamint az ismeretterjesztő könyvek legjobbjaiból. Nemzetközi Trend rovatunkban a New York Times világhírű sikerlistáiról válogatjuk össze azokat az könyveket, amik épp lázban tartják az olvasókat világszerte, és amiket a Libri Könyvesboltokban is eredeti nyelven szerezhet be.

Lauren Asher: The Fine Print

Rowan egy felnőttek számára tervezett élménypark vezetője, ám ahhoz képest, hogy hivatásának a csodák és álmok tervezését és megvalósítását tartja, meglehetősen kiállhatatlan ember. Zahra pedig, miután egy baklövése után Rowan kirúgás helyett előlépteti, szép lassan közelebb kerülni főnökéhez, és fényt deríteni annak féltve őrzött titkára is. A romantikus történetek „ellenségekből szeretők” alzsánere mind több rajongót vonz világszerte, ez a könyv pedig ékes példája annak, hogy még egy ilyen jól bejáratott történettípusban is lehet újat mutatni.

A képen Lauren Asher The Fine Print című könyve.
Forrás:lazycaffeinated_reader, Instagram

Richard Osman: The Thursday Murder Club

A televíziós producerből és műsorvezetőből toplistás íróvá vált Richard Osman Csütörtöki nyomozóklub-sorozatának első kötete egyszerre lebilincselő krimi és erős hangú kiállás az idősekkel szemben támasztott előítéletek ellen. Egy nyugdíjasotthon négy lakója egy sor véletlennek köszönhetően egy brutális gyilkosság utáni nyomozás közepén találja magát, és miközben Elizabeth, Joyce, Ibrahim és Ron elkezdik felgöngyölíteni a szálakat, nemcsak őket, hanem még tucatnyi karakter izgalmas és sokszor szívmelengető történetét is jobban megismerjük.

A képen Richard Osman The Thursday Murder Club című könyve.
Forrás: staywildbookchild, Instagram

Mariana Zapata: From Lukov With Love

Két jégtáncos, akiknek a pályán kívül is fagyos a viszonyuk. Jasmine versenykarrierje végéhez közelítve azonban úgy érzi, nincs más választása, mint elfogadni az ajánlatot, ami összeláncolja ősellenségével, Vanya Lukovval. A jég azonban elkezd szikrázni közöttük, és Jasmine olyan oldalát ismeri meg párjának, amik egészen más fénytörésbe helyezik a férfi személyiségét. Amikor pedig bajba kerül, úgy tűnik, senki másra nem számíthat. A lassan, de jó ütemérzékkel építkező romantikus történet hátterében a női sportolókat érintő különféle visszaélésekről és abúzusról is nagyszerű látlelet ez a könyv.

A képen Mariana Zapata From Lukov With Love című könyve.
Forrás: readwithmandyy, Instagram

Fredrik Backman: Anxious People

Amikor egy balul sikerült bankrablást követően az elkövető szilveszter éjszakáján túszul ejt néhány vadidegent, még nem sejtheti, hogy hány életet és milyen gyökeresen fog megváltoztatni rossz döntéseinek sorozata. Többek között az övét is. Az ember, akit Ovénak hívnak szerzője ezúttal is nagyszerűen képes ötvözni az izgalmas cselekményt az átélhető karakterábrázolással és a sötét humorral.

A képen Fredrik Backman Anxious People című könyve.
Forrás: paperbacksandmycat, Instagram